Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυνεργασία Ελλάδας και Κύπρου στον τομέα του τουρισμού

Συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου στον τομέα του τουρισμού

Σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Πάφου, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Φώτη Φωτίου, περιηγήθηκε χτες, Δευτέρα 29 Μαΐου 2006, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά

Σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Πάφου, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Φώτη Φωτίου, περιηγήθηκε χτες,<...>Δευτέρα 29 Μαΐου 2006, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά.

Σε δηλώσεις της η κα υπουργός τόνισε τα ακόλουθα:

“Η Πάφος εκτός από φυσικές ομορφιές διαθέτει και σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες, που φιλοξενούν επισκέπτες από όλο τον κόσμο, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού που μου έδωσε την ευκαιρία να επισκεφθώ την περιοχή. Η περιήγηση μου στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις αποτελεί σημαντική και χρήσιμη εμπειρία για εμάς. Είμαι βέβαιη ότι θα πάρω πολλές χρήσιμες ιδέες για το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης που εφαρμόζεται στην Κύπρο όπου τα τελευταία χρόνια η τουριστική κίνηση παρουσιάζει μεγάλη αύξηση, που είναι αποτέλεσμα της πολύ σωστής και συστηματικής δουλειάς που έγινε για την αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος.

Θέλουμε να συνεργαστούμε και θα συνεργαστούμε με τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού και με την κυπριακή κυβέρνηση, ακριβώς γιατί θεωρούμε ότι οι δύο χώρες έχουμε πολλούς κοινούς στόχους στον τομέα του τουρισμού, ιδιαίτερα τώρα που στην Ελλάδα ξεκινάμε ένα νέο πρόγραμμα για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας με στόχο την πολιτική μακράς πνοής στον τουρισμό”.

Από την πλευρά του ο κ. Φώτης Φωτίου σε δηλώσεις του ανέφερε: “Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς που η Υπουργός βρίσκεται στην Κύπρο για να δει τα έργα υποδομής μας. Στο νέο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον απαιτούνται συνεργασίες. Μπορούμε να συνεργαστούμε με την Ελλάδα και να ανταλλάξουμε τεχνογνωσία για να ωφεληθούν και οι δύο χώρες. Υπάρχουν κοινές τεχνικές επιτροπές που θα συνεργαστούν για την προώθηση κοινών λύσεων στα θέματα τουρισμού”.

Ερωτηθείσα για τον αν τίθεται θέμα ανταγωνιστικής λειτουργίας με την Κύπρο η κα Πετραλιά απάντησε ότι Δεν βλέπουμε καθόλου ανταγωνιστικά την Κύπρο, αντίθετα θα έλεγα απαιτούνται συνέργειες για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος. Η μία χώρα συμπληρώνει την άλλη. Οι διεθνείς τάσεις που επικρατούν σήμερα είναι ο θεματικός τουρισμός και οι νέες μορφές τουρισμού για αυτό και οι δύο χώρες εφαρμόζουμε την πολιτική της ενδυνάμωσης και βελτίωσης του παραδοσιακού προϊόντος που είναι ο ήλιος και η θάλασσα, παράλληλα όμως αναπτύσσουμε τις νέες μορφές τουρισμού”.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον αν υπάρχει ανταγωνισμός με την Τουρκία η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης δήλωσε: Δεν υπάρχει ανταγωνισμός με την Τουρκία. Εμείς δεν βλέπουμε καμία χώρα ανταγωνιστικά. Αυτό που κάνουμε είναι να ενισχύουμε την ποιότητα του προϊόντος μας και να αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες μας”.

Μετά από ερώτηση Κύπριου δημοσιογράφου για το αν θα επηρεάσει τον τουρισμό η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα στο Αιγαίο η κα Πετραλιά δήλωσε ότι: Είμαι βέβαιη ότι δεν πρόκειται να επηρεαστεί καθόλου ο τουρισμός. Από ελληνικής πλευράς έγιναν εξαιρετικοί χειρισμοί στο θέμα και εγγυώμεθα και την ασφάλεια στην αεροπλοΐα, μαζί με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα που είναι αδιαπραγμάτευτα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024