Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤουριστικό καταφύγιο το παλιό λιμάνι της Κέρκυρας

Τουριστικό καταφύγιο το παλιό λιμάνι της Κέρκυρας

Έχοντας ως απώτερο στόχο τη λειτουργία του παλιού λιμανιού της Κέρκυρας ως τουριστικού καταφύγιου, πραγματοποιήθηκε χτες στο γραφείο του Γενικού Γραμματέατης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κ. Σωτήρη Βόσδου, η παρουσίαση των […]

Έχοντας ως απώτερο στόχο τη λειτουργία του παλιού λιμανιού της Κέρκυρας ως τουριστικού καταφύγιου, πραγματοποιήθηκε χτες στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα<...>της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κ. Σωτήρη Βόσδου, η παρουσίαση των σχετικών έργων και παρεμβάσεων που προγραμματίζονται να γίνουν στην περιοχή της Σπηλιάς. Παρόντες στην παρουσίαση ήταν οι βουλευτές του Νομού Κέρκυρας, κ.κ. Νίκος Γεωργιάδης και Νίκος Δένδιας, ο Δήμαρχος Κερκυραίων κ. Γιάννης Τρεπεκλής, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΚΕ κ. Αλέκος Δεσύλλας και ο Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΙΝ κ. Ιωσήφ Ροδίτης.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΙΝ, κ. Σωτήρης Βόσδου, αναφερόμενος στο συγκεκριμένο έργο δήλωσε: “Το έργο αυτό θα προσδώσει πολύ μεγάλη δυνατότητα ανάπτυξης της πόλης της Κέρκυρας, αλλά και ολόκληρου του Νομού, αφού στοχεύει σε μια εναλλακτική μορφή τουρισμού: τον Θαλάσσιο. Μετά και την ολοκλήρωση του θα αποτελέσει ένα αισθητικό κόσμημα για την περιοχή και θα την αναβαθμίσει σημαντικά”.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νίκος Γερωγιάδης, χαρακτήρισε ιστορική τη στιγμή για την ένταξη του έργου και υπογράμμισε ότι “με τις παρεμβάσεις αυτές το ιστορικό κέντρο της Σπηλιάς αλλάζει όψη”. “Δημιουργούνται σοβαρές αναπτυξιακές προϋποθέσεις μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Συγχαίρω όσους συνέβαλλαν σε αυτή την προσπάθεια, η οποία θα παίξει σημαντικό ρόλο, εκτός από την ανάπτυξη της περιοχής και στην ένταξη της πόλης της Κέρκυρας στην Unesco” υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νίκος Δένδιας, αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που δημιουργούνται. “Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι αυτή η παρέμβαση η οποία είχε ανακοινωθεί ως προσπάθεια εδώ και πολλά χρόνια σήμερα υλοποιείται” τόνισε ο κ. Δένδιας.

Ο Δήμαρχος Κερκυραίων, κ. Γιάννης Τρεπεκλής, υπογράμμισε ότι με τις παρεμβάσεις αυτές στην περιοχή της Σπηλιάς αλλάζει η εικόνα της πόλης και χαρακτήρισε το έργο νευραλγικής σημασίας για την ανάπτυξη όλου του Νομού Κέρκυρας. “Η πόλη αλλάζει. Η συνεργασία και η εργατικότητα φέρνει αποτελέσματα. Το έργο αυτό αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά και στην υποψηφιότητα της πόλης μας στην Unesco” τόνισε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΚΕ, κ. Αλέκος Δεσύλλας, αναφέρθηκε στο διεθνές ενδιαφέρον που υπάρχει για τη δημιουργία του τουριστικού καταφυγίου στην περιοχή της Σπηλιάς. “Ήταν ένα μακροχρόνιο αίτημα του κερκυραϊκού λαού το οποίο σήμερα υλοποιείται” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι η έναρξη των εργασιών αναμένεται να ξεκινήσει στο φθινόπωρο του 2006 και θα έχει ολοκληρωθεί τέλος του 2008.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024