Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνεργασία Δήμου Αθηναίων και ΟΑΣΑ για την απρόσκοπτη κυκλοφορία των ΜΜΜ

Συνεργασία Δήμου Αθηναίων και ΟΑΣΑ για την απρόσκοπτη κυκλοφορία των ΜΜΜ

Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη χτες, Πέμπτη 1 Ιουνίου 2006, μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας,για την ανεμπόδιστη κυκλοφορία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Συγκεκριμένα, καθορίστηκε ένα πλαίσιο παροχής […]

Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη χτες, Πέμπτη 1 Ιουνίου 2006, μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας,<...>για την ανεμπόδιστη κυκλοφορία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Συγκεκριμένα, καθορίστηκε ένα πλαίσιο παροχής υπηρεσιών, με σκοπό την επιτήρηση από την Δημοτική Αστυνομία 87 σημείων, που έχει ήδη επιλέξει ο ΟΑΣΑ, στα όρια του Δήμου Αθηναίων και ειδικότερα σε σημεία του δικτύου αστικών συγκοινωνιών όπου παρατηρείται έντονη και συνεχής, παράνομη στάθμευση οχημάτων. Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Θεόδωρος Μπεχράκης, και ο Πρόεδρος του ΟΑΣΑ, κ. Σιμός Σιμόπουλος, παρουσία του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλη Λιάπη.

Ακολουθεί η ομιλία του Δημάρχου Αθηναίων:

“Θα ήθελα καταρχάς να ευχαριστήσω τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλη Λιάπη, γιατί θεωρώ σημαντική τη συμβολή του στο μνημόνιο που υπογράφουμε. Να ευχαριστήσω επίσης τον κύριο Σιμόπουλο τον Πρόεδρο του ΟΑΣΑ, για την συμβολή του σ΄ αυτή τη συνεργασία.

Είναι μια κοινή προσπάθεια που αναλαμβάνουμε ο Δήμος της Αθήνας και το Υπουργείο Μεταφορών, από την οποία τελικά κερδισμένος, εφόσον πετύχει η προσπάθειά μας, θα είναι ο δημότης της πόλης μας. Υπάρχουν σημεία εντοπισμένα μέσα στα όρια του Δήμου μας, στα οποία η κυκλοφορία των αστικών συγκοινωνιών εμποδίζεται από παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Το αποτέλεσμα είναι ότι ακινητοποιείται το λεωφορείο διότι δεν μπορεί να στρίψει, οι ώρες της αναμονής γίνονται εφιαλτικές για όλους τους οδηγούς, οι επιβάτες κατεβαίνουν και συνεχίζουν με τα πόδια και περιμένουμε να έρθει η Τροχαία να σηκώσει τα αυτοκίνητα που εμποδίζουν το λεωφορείο να στρίψει. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η κυκλοφοριακή συμφόρηση εμποδίζει και την Τροχαία να πλησιάσει.

Το ζω πάρα πολύ παραστατικά αυτό, διότι μένοντας στα Εξάρχεια, βλέπω συχνά αυτό το φαινόμενο. Η συμφωνία που κάνουμε αναφέρεται στο ότι η Δημοτική Αστυνομία αναλαμβάνει την ευθύνη να έχει συστηματική εποπτεία των εντοπισμένων σημείων στα οποία παρατηρείται αυτό το φαινόμενο – και επειδή και ο ΟΑΣΑ και το Υπουργείο που εποπτεύει, σέβεται το Σύνταγμα που λέει ότι όταν δίνεις αρμοδιότητες θα δίνεις και πόρους, σε αντάλλαγμα, προσφέρει τη δωρεάν μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών από τα μέσα μαζικής μεταφοράς, που εποπτεύει ο ΟΑΣΑ.

Είναι ένα πολύ καλό δείγμα συνεργασίας Δήμου και κυβέρνησης, η οποία ξεπερνάει τα καθιερωμένα. Τελικά βέβαια οι ωφελημένοι είναι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης μας.

Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω θερμά και τον Υπουργό κύριο Λιάπη και τον Διοικητή του ΟΑΣΑ κύριο Σιμόπουλο. Πιστεύω ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία και στο θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης να κάνουμε μια σημαντική συνεργασία”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024