Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Ο ΔΑΑ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Δώρα Σγάρτσου - 02 Ιούνιος 2006, 00:00

Ενεργά συμμετέχει και φέτος ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών στον εορτασμό της `Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος` (5 Ιουνίου), επιβραβεύοντας τα σχολεία<...>

της Αρτέμιδος που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης του αεροδρομίου, χορηγώντας όπως κάθε χρόνο υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου και υποστηρίζοντας τις περιβαλλοντικές προσπάθειες του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης.

Αναλυτικότερα, ο ΔΑΑ προσφέρει εκπαιδευτικό υλικό αξίας 20.000 ευρώ ως επιβράβευση των σχολείων της Αρτέμιδος, που συμμετέχουν ενεργά στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης του ΔΑΑ, έχοντας ανακυκλώσει μέχρι σήμερα 7 τόνους χαρτί & αλουμίνιο.

Παράλληλα, ενθαρρύνοντας τη μελέτη των περιβαλλοντικών θεμάτων, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών χορηγεί για 4η συνεχή χρονιά δύο υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Τμήμα Περιβάλλοντος), με αντικείμενο την περιβαλλοντική διαχείριση στο Αεροδρόμιο.

Επίσης, ενισχύοντας με συνέπεια εθελοντικά περιβαλλοντικά προγράμματα, ο ΔΑΑ συνέβαλε στην αγορά πυροσβεστικού οχήματος για το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης, το οποίο επικεντρώνει τις προσπάθειές του στη δασοπροστασία και την πυρόσβεση.

Με συνεχή δραστηριότητα και πρωτοβουλίες στον περιβαλλοντικό τομέα, το αεροδρόμιο `Ελευθέριος Βενιζέλος` είναι ένα από τα λίγα αεροδρόμια παγκοσμίως με Υπηρεσία Περιβάλλοντος πιστοποιημένη κατά το διεθνές περιβαλλοντικό πρότυπο EN ISO 14001.

Σημειώνεται ότι το κοινό μπορεί να ενημερώνεται σχετικά με τις περιβαλλοντικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης, που λειτουργεί στον Κεντρικό Αεροσταθμό (Επίπεδο Αναχωρήσεων / Είσοδος 3 / δίπλα στην Έκθεση Αρχαιολογικών Ευρημάτων). Στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης, οι επιβάτες και οι επισκέπτες του αεροδρομίου θα βρουν επίσης το νέο (8ο) Περιβαλλοντικό Δελτίο, που περιλαμβάνει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις περιβαλλοντικές δραστηριότητες του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών το 2006, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού, των κατοίκων της περιοχής, των δημόσιων αρχών και άλλων οργανισμών για περιβαλλοντικά θέματα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top