Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΜεγάλο ενδιαφέρον για την έκθεση Ποσειδώνια

Μεγάλο ενδιαφέρον για την έκθεση Ποσειδώνια

Στραμμένη στην Ελλάδα θα είναι η προσοχή της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας την ερχόμενη εβδομάδα καθώς διοργανώνονται τα “Ποσειδώνια 2006”. Αξίζεινα σημειωθεί ότι πρόκειται για την 20η διοργάνωση της έκθεσης ενώ […]

Στραμμένη στην Ελλάδα θα είναι η προσοχή της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας την ερχόμενη εβδομάδα καθώς διοργανώνονται τα “Ποσειδώνια 2006”. Αξίζει<...>να σημειωθεί ότι πρόκειται για την 20η διοργάνωση της έκθεσης ενώ συμμετέχουν 1581 εκθέτες από 78 χώρες. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο του ελληνικού (πρώην ανατολικός αερολιμένας Αθηνών) από 5 έως 9 Ιουνίου, ενώ φέτος είναι κατά 15% μεγαλύτερα σε έκταση σε σχέση με το 2004 και καλύπτουν το σύνολο των 26.500 τ.μ του εκθεσιακού χώρου.
Οι εκθέτες προέρχονται από το σύνολο της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Ναυπηγεία και ναυπηγο-επισκευαστικές μονάδες, ναυλωτές, ασφαλιστικές εταιρίες, χρηματο-οικονομικά ιδρύματα, λιμενικές αρχές, νηολόγια, εταιρίες εκτιμητών και εμπειρογνωμόνων, νηογνώμονες, κατασκευαστές εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας και εταιρείες τηλεπικοινωνιών θα είναι παρών.

Από τις εφετινές συμμετοχές ξεχωρίζουν οι πρωτοεμφανιζόμενοι οργανισμοί Japanese Equipment Marine Association (JSME), Dubai Maritime City, Atlas Copco Ελλάδος, Gnomon Marine, Irish Maritime Development Office, Flanders Investment & Trade Belgium, Vivodi Telecom, MEK και Thrustmaster of Texas των ΗΠΑ. Εξίσου σημαντικό γεγονός, θεωρείται η επιστροφή στην έκθεση του εθνικού περιπτέρου του Παναμά, ύστερα από την απουσία του στις δύο προηγούμενες εκθέσεις, ενώ ενδιαφέρον προκαλεί η έντονη παρουσία ελληνικών ναυπηγείων, όπως τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, τα Νεώριον Ναυπηγεία Σύρου, τα Ελληνικά Ναυπηγεία – Thyssen Group Marine Systems, και τα Ναυπηγεία Χαλκίδας.

Οι διοργανωτές αναμένουν, μέχρι την τελευταία ημέρα της έκθεσης στις 9 Ιουνίου, περισσότερους από 16.000 επισκέπτες εκ των οποίων περίπου 3.000 θα προέρχονται από χώρες του εξωτερικού.
“Η ποικιλομορφία των εκθετών και επισκεπτών της έκθεσής μας, υπογραμμίζει τη διεθνή απήχηση των Ποσειδωνίων και την ηγετική θέση που κατέχουν ως ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα,” δηλώνει ο κ. Θεμιστοκλής Βώκος, Πρόεδρος της Εκθέσεις Ποσειδώνια, διοργανώτρια εταιρία της έκθεσης. “Εφέτος συμμετέχουν 11 νέες χώρες και επικράτειες για πρώτη φορά στα Ποσειδώνια. Αυτό το γεγονός μας κάνει να πιστεύουμε ότι συνολικά επισκέπτες από 80 και πλέον χώρες θα δώσουν το παρών”.

Σημαντικό στοιχείο είναι ο αριθμός των εθνικών περιπτέρων που ανέρχονται σε 25. Μεταξύ άλλων είναι οι Aυστραλία, Βέλγιο, Ιρλανδία και Ιταλία έρχονται στα Ποσειδώνια με εθνικό περίπτερο για πρώτη φορά. Τα υπόλοιπα εθνικά περίπτερα ανήκουν σε Αυστρία, Γαλλία, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ιαπωνία, Κίνα, Κροατία, Κύπρο, Λιβερία, Μάλτα, Μπελίζ, Νησιά Κέυμαν, Νότιο Κορέα, Ολλανδία, Ουκρανία, Παναμά, Ρωσία, Σιγκαπούρη, Τουρκία και Φινλανδία.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024