Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Θα ξανανοίξει η δεύτερη μεγαλύτερη πυραμίδα της Αιγύπτου

Θοδωρής Κουμέλης - 13 Ιούλιος 2000, 00:00

Η δεύτερη μεγαλύτερη πυραμίδα της Αιγύπτου θα ξανανοίξει για τους τουρίστες μετά από την ανακαίνιση της που διήρκεσε<...>

ένα χρόνο.
Ο κ. Zahi Hawass διευθυντής τουρισμού της περιοχής με τις τρεις σπουδαιότερες πυραμίδες στην

Αίγυπτο<.>

ανακοίνωσε ότι οι ανακαινίσεις στην πυραμίδα Chefren μόλις ολοκληρώθηκαν και οι τουρίστες μπορούν να επισκεφθούν το μνημείο που δημιουργήθηκε πριν 4.500 χρόνια.
Οι ανακαινίσεις συμπεριλάμβαναν και το σβήσιμο graffiti που υπήρχε στο εσωτερικό των πυραμίδων, δημιουργήματα ασυνείδητων τουριστών. Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την ανακαίνιση ήταν ακριβώς το ίδιο με αυτό που είχε χρησιμοποιηθεί τα αρχαία χρόνια: άμμος, νερό, και κιμωλία.
Επίσης, εγκαταστάθηκαν κάμερες για την παρακολούθηση των τουριστών στο εσωτερικό των πυραμίδων. Οι πυραμίδες θα διαθέτουν ακόμα και ειδικό σύστημα εξαερισμού για να μην καταστρέφονται από την υγρασία και το αλάτι που περιέχει η αναπνοή των τουριστών, και να τους διοχετεύουν με καλής ποιότητας αέρα στα 136 μέτρα που είναι το μνημείο.
Ο αριθμός των τουριστών που θα επιτρέπεται να μπαίνει μέσα στις πυραμίδες θα είναι περίπου 300 άτομα, αριθμός πολύ μικρός αν σκεφθεί κανείς ότι πριν την ανακαίνιση κάθε μέρα έμπαιναν στην πυραμίδα 4.000 άτομα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top