Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠΟΤ: προσπάθεια να προστατευθούν οι προορισμοί από τους τουρίστες

ΠΟΤ: προσπάθεια να προστατευθούν οι προορισμοί από τους τουρίστες

Σύμφωνα με συνέντευξη του γενικού γραμματέα του ΠΟΤ, Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, κ. Francesco Frangialli ο παγκόσμιος τουρισμός βρίσκεται σε άνθιση, με αποτέλεσμα τα πιο γνωστά μνημεία της Ευρώπης και τα […]

Σύμφωνα με συνέντευξη του γενικού γραμματέα του ΠΟΤ<.>, Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, κ. Francesco Frangialli ο παγκόσμιος τουρισμός βρίσκεται σε άνθιση, με αποτέλεσμα<...> τα πιο γνωστά μνημεία της Ευρώπης και τα τροπικά νησιά να κινδυνεύουν να αλλοιωθούν.
Ο οργανισμός που έχει 138 χώρες-μέλη έχει θέσει σαν την πιο επείγουσα διαδικασία του την εφαρμογή ενός ‘κώδικα των εθνών’ με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και των απομακρυσμένων πολιτισμών από την επίθεση των τουριστών.
«Τα πράγματα πάνε όλο και χειρότερα. Ο ΠΟΤ προβλέπει ότι το 2020, οι τουρίστες θα φθάσουν τα 1,56 δισ. το χρόνο δηλαδή θα διπλασιαστούν από τη φετινή χρονιά που προβλέπεται ότι θα είναι 668 εκατομμύρια. Η πίεση στο περιβάλλον και στην τουριστική υποδομή θα είναι πολύ μεγάλη, ακόμα και με βάση αυτούς τους συντηρητικούς υπολογισμούς» δήλωσε ο κ. Francesco Frangialli στο Reuters.
Πολλές χώρες που τώρα ανοίγονται τουριστικά είναι ευάλωτες γιατί οι δρόμοι και τα αεροδρόμια τους δεν είναι καλά προετοιμασμένα για τα εκατομμύρια τουρίστες, και οι κάτοικοι τους δεν είναι εξοικειωμένοι με τον δυτικό τρόπο ζωής.
Ο ΠΟΤ πρόσφατα βοήθησε τα νησιά της Ινδίας Andaman και Nicobar να αναπτύξουν τουρισμό απομονώνοντας του τουρίστες από τους Μουσουλμάνους κατοίκους τους.
Επίσης, έχει συμβουλεύσει στις Μαλδίβες για την χρήση του νερού και την διαχείριση των αποβλήτων.
Η Ευρώπη μόλις που μπορεί να διαχειριστεί τα 400 εκατομμύρια τουριστών που έχει, αν αυτοί δεν επιθυμήσουν να βρεθούν περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα στο ίδιο μέρος. Υπάρχουν παραδείγματα όπως οι Γιαπωνέζες κοπέλες που έρχονται κατά χιλιάδες στην Ευρώπη παραμένουν για μια εβδομάδα και θέλουν να ψωνίσουν από το ίδιο μαγαζί στο Παρίσι, να δουν τα αξιοθέατα του Λονδίνου, και να αγοράσουν και τσάντα από το Gucci της Ρώμης.
Ο ΠΟΤ προσπαθεί να μειώσει τις μεγάλες συγκεντρώσεις τουριστών στην ίδια περιοχή και να επιμηκύνει την τουριστική περίοδο. Επίσης, κάνει προσπάθειες για την μείωση του ζημιών που προκαλούν οι τουρίστες.
Το 2020 η Κίνα θα ξεπεράσει σε αριθμό τουριστών την Γαλλία, τις ΗΠΑ, και την Ισπανία που συνολικά θα δέχονται 130 εκατ. τουρίστες, γιατί θα δέχεται περίπου 100 εκατ. τουρίστες το χρόνο.
Αλλά ακόμα και η Κίνα με το 1 δισ. κατοίκους δεν θα μπορεί να χειριστεί τους Γερμανούς και Ιάπωνες τουρίστες. Το 2020 θα ταξιδεύουν 153 εκατ. Γερμανοί τουρίστες το χρόνο και 142 εκατ. Ιάπωνες. Σίγουρα ο κάθε κάτοικος των χωρών αυτών θα ταξιδεύει περισσότερες από μια φορά τον χρόνο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024