Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΚεφαλογιάννης: Μέσο προβολής της ελληνικής και της παγκόσμιας ναυτιλίας η έκθεση Ποσειδώνια 2006

Κεφαλογιάννης: Μέσο προβολής της ελληνικής και της παγκόσμιας ναυτιλίας η έκθεση Ποσειδώνια 2006

Μέσο προβολής της ελληνικής και της παγκόσμιας ναυτιλίας αποτελεί ο θεσμός της έκθεσης `Ποσειδώνια 2006`, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μεταξύ άλλωνο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, στη χτεσινή τελετή εγκαινίων […]

Μέσο προβολής της ελληνικής και της παγκόσμιας ναυτιλίας αποτελεί ο θεσμός της έκθεσης `Ποσειδώνια 2006`, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μεταξύ άλλων<...>ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, στη χτεσινή τελετή εγκαινίων της έκθεσης, στα πλαίσια της οποίας ο υπουργός πραγματοποίησε σημαντικές επαφές.

Στην ομιλία του ο υπουργός ανέφερε τα ακόλουθα:

“Με ιδιαίτερη χαρά η Ελλάδα καλωσορίζει και φέτος την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα. Έχω σήμερα την τιμή να εγκαινιάζω τα `Ποσειδώνια`. Τα Ποσειδώνια που αποτελούν την μεγαλύτερη Ναυτιλιακή Έκθεση σε Παγκόσμιο επίπεδο. Ένα θεσμό επιτυχημένο. Ένα θεσμό που, καταξιώθηκε στο χρόνο. Ένα θεσμό που αποτελεί μέσο προβολής τόσο της Ελληνικής όσο και της Παγκόσμιας Ναυτιλίας.

Στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων παρέχονται εξαιρετικές ευκαιρίες για την ενίσχυση της συνεργασίας όχι μόνο μεταξύ του ναυτιλιακού κόσμου, αλλά και της ναυτιλιακής συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων χωρών που συμμετέχουν, (με υψηλές αντιπροσωπείες).

Η διεξαγωγή των Ποσειδωνίων στην Ελλάδα επιβεβαιώνει ταυτόχρονα το ρόλο της χώρας μας ως ναυτιλιακό κέντρο παγκόσμιας εμβέλειας. Η συμβολή της ελληνικής ναυτιλίας στην παγκόσμια μεταφορά αγαθών και στη στήριξη του παγκοσμίου εμπορίου είναι γνωστή σε όλους μας. Είναι γνωστή η προσπάθεια να αναδείξει τη χώρα μας συνολικά σε κόμβο των διεθνών θαλασσίων μεταφορών αλλά και σε τόπο παροχής ναυτιλιακών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Στρέφοντας όμως το βλέμμα μας στο μέλλον, διαπιστώνουμε ότι η επένδυση στο ανθρώπινο στοιχείο αποτελεί την πλέον κρίσιμη επένδυση για το μέλλον. Η θάλασσα και κατ` επέκταση η ναυτιλία είναι συνδεδεμένη με την ίδια μας την ύπαρξη. Επενδύουμε στον ανθρώπινο παράγοντα. Στοχεύουμε στην αναβάθμιση της εκπαίδευσής του. Αγωνιζόμαστε να εμπεδώσουμε μία εικόνα για τη ναυτιλία που να ανταποκρίνεται στο μέγεθος της συνεισφοράς της στην ελληνική και την παγκόσμια κοινωνία.

Αποσπασματικές ρυθμιστικές παρεμβάσεις (σε περιφερειακό επίπεδο), δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στη ναυτιλία. Αντίθετα δημιουργούν στρεβλώσεις με δυσάρεστα αποτελέσματα στην ομαλή διακίνηση του διεθνούς εμπορίου.

Η ειλικρινής συνεργασία μεταξύ κρατών, η ειλικρινής συνεργασία μεταξύ της Ε.Ε., του ΙΜΟ και του ILO εγγυώνται ένα ευοίωνο μέλλον για την ελληνική και την παγκόσμια ναυτιλία.

Χάρη στην Ελληνική ναυτοσύνη και εφευρετικότητα, οι Έλληνες πλοιοκτήτες και ναυτικοί κατάφεραν το θαύμα που λέγεται Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία. Οι Έλληνες πλοιοκτήτες ελέγχουν σήμερα το 16% της παγκόσμιας μεταφορικής ικανότητος, (κατατάσσοντας τους πρώτους σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο).

Πορευόμαστε με αισιοδοξία στο μέλλον με βάσει τις αρχές (που διαχρονικά στηρίζουν την ελληνική ναυτιλία), της ποιότητας, της ανταγωνιστικότητας, της ανάπτυξης, της προστασίας του περιβάλλοντος, της ανάδειξης του ανθρώπινου παράγοντα.

Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θέτοντας και πάλι φέτος υπό την αιγίδα του την έκθεση αυτή, θεωρεί βέβαιο, ότι οι επαφές του Ναυτιλιακού Κόσμου θα είναι εξαιρετικά εποικοδομητικές”.

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων συναντήσεων κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης των Ποσειδωνίων ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, είχε χτες διαδοχικές συναντήσεις με τους Υπουργούς Εξωτερικών και Ναυτιλίας της Δημοκρατίας της Λιβερίας κ.κ. George W. Wallace και John Morlu αντίστοιχα και με τον Υπουργό Ανταγωνισμού και Επικοινωνιών της Μάλτας κ. Censu Galea.

Οι συναντήσεις διεξήχθησαν σε πνεύμα καλής συνεργασίας, το οποίο διέπει τις διμερείς ναυτιλιακές σχέσεις της Ελλάδας με τις αντίστοιχες χώρες. Ο κ. υπουργός επεσήμανε την δεσπόζουσα θέση που κατέχει η ελληνική ναυτιλία σε παγκόσμιο επίπεδο και παράλληλα οριοθέτησε τους επιμέρους τομείς, στους οποίους μπορεί να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία με τις χώρες αυτές.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024