Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Συνεργασία ελληνικών και βουλγαρικών αρχών στον οικοτουρισμό

Δημήτρης Σταθόπουλος - 07 Ιούνιος 2006, 00:00

Στο πρόγραμμα Interreg IIIA εντάχθηκε πρόγραμμα οικοτουρισμού της τοπικής ένωσης δήμων και κοινοτήτων του νομού Θεσσαλονίκης<...>

με τίτλο “Απόδραση στον Ορεινό Όγκο του Νομού Θεσσαλονίκης”. Πρόκειται για πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 298.540 ευρώ με προτεινόμενο προϋπολογισμό ένταξης έργου τα 230.000 ευρώ και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τις βουλγαρικές αρχές.

Στόχος του προγράμματος είναι η οικονομική ανάπτυξη της περιοχής εφαρμογής σε συνδυασμό με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Ειδικότερα, το πρόγραμμα αφορά την περιοχή Χολομώντα - Ομβριανού (Ζαγκλιβέρι, Πετροκέρασα, Γερακαρού, και Λιβάδι), των δήμων Καλλινδοίων, Κορώνειας και Βασιλικών, όπου θα επικεντρωθούν οι πιλοτικές δράσεις, καθώς η περιοχή διαθέτει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως οικισμοί με αξιόλογες αναπλάσεις, διαδρομές με δασωμένες εκτάσεις, αγροτουριστικά καταλύματα, αγροκτήματα αλλά και άλλες κατάλληλες προϋποθέσεις για οικολογικό τουρισμό.

Η πρόταση περιλαμβάνει δράσεις όπως η μελέτη ανάπτυξης, που διακρίνεται στην εκπόνηση Marketing Plan και στη συλλογή, δημιουργία και ψηφιοποίηση δεδομένων για την υλοποίηση γνωσιακής πύλης (Portal), πολυμεσικής εφαρμογής και ηλεκτρονικού οδηγού. Επίσης αφορά στη δημιουργία γραφείων υποστήριξης οικολογικού τουρισμού, στη Θεσσαλονίκη και την περιοχή παρέμβασης, που θα διαθέτουν δικτυακό και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό για την επιχειρησιακή συνεργασία, σύνδεση και παρουσίαση των δραστηριοτήτων μεταξύ των φορέων Ελλάδας - Βουλγαρίας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top