Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Περισσότεροι Τούρκοι τουρίστες στην Καβάλα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 17 Ιούλιος 2000, 00:00

Σαν αποτέλεσμα της Ελληνοτουρκικής προσέγγισης ο αριθμός των Τούρκων τουριστών που επισκέφθηκαν την Καβάλα το πρώτο εξάμηνο του 2000<...> σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 1999, σχεδόν εικοσαπλασιάστηκε. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο νομάρχης Καβάλα<.>

ς Θεόδωρος Καλλιοντζής, οι Τούρκοι που επισκέφτηκαν την Καβάλα το πρώτο εξάμηνο του 1999 ήταν μόλις 550, ενώ φέτος στην αντίστοιχη περίοδο ο αριθμός τους έφτασε τις 10.000 εκ των οποίων οι 6.000 προέρχονταν από την Κωνσταντινούπολη.
Οι προοπτικές για την προσέλκυση Τούρκων τουριστών είναι ευοίωνες διότι έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον από τη γείτονα χώρα αφενός λόγω της βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων και αφετέρου λόγω της μεγάλης προβολής που έτυχε η Καβάλα με τη συμμετοχή της στη διεθνή τουριστική έκθεση της Κωνσταντινούπολης 'ΕΜΜΙΤ 2000', όπου και απέσπασε το πρώτο βραβείο για την καλύτερη οργάνωση και παρουσίαση τουριστικού περιπτέρου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Καβάλας από τον περασμένο Οκτώβριο έθεσε σε εφαρμογή ένα φιλόδοξο σχέδιο προσέλκυσης Τούρκων τουριστών από την Κωνσταντινούπολη φιλοξενώντας ομάδα δημοσιογράφων από τη γειτονική χώρα για ένα τετραήμερο.
Πέρσι διατέθηκε από τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση το ποσό των 105 εκατομμυρίων για την τουριστική προβολή της Καβάλας και της Θάσου. Φέτος δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί ο προϋπολογισμός για την τουριστική προβολή της περιοχής, αλλά αναμένεται ενίσχυση από τον ΕΟΤ, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.
'Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε ποσό 140 εκατομμυρίων για να διαμορφώσουμε ένα ικανοποιητικό πλαίσιο για την τουριστική προβολή' δήλωσε ο κ. Καλλιοντζής.
Ο νομάρχης Καβάλας ανέφερε ακόμη ότι υπάρχει ενδιαφέρον Βούλγαρων τουριστών για την περιοχή.
Ο κ. Καλλιοντζής τόνισε ακόμη ότι γίνεται προσπάθεια για βελτίωση των υποδομών, όσον αφορά στα τουριστικά καταλύματα και στα ξενοδοχεία της Καβάλας και πρόσθεσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο διοργάνωσης σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Καβάλας, προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης των εργαζομένων στον τουριστικό τομέα.
Ο νομάρχης Καβάλας αναφέρθηκε και στις προτεραιότητες που έχουν τεθεί όσον αφορά στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας τονίζοντας ότι η ολοκλήρωση του νέου εμπορικού λιμανιού στη Νέα Καρβάλη σε συνδυασμό με την λειτουργία ζώνης ελεύθερων συναλλαγών και τη σιδηροδρομική σύνδεση των χερσαίων εγκαταστάσεών του αποτελούν ζητήματα πρώτης προτεραιότητας για τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση. Μάλιστα ανέφερε ότι μέσα στον Ιούλιο θα είναι έτοιμη η μελέτη για την δημιουργία της ζώνης ελεύθερων συναλλαγών, η οποία στη συνέχεια θα πρέπει να υπογραφεί από τα πέντε συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να υλοποιηθεί.
Τέλος ανέφερε ότι εκκρεμούν αιτήματα παροχής λιμενικών διευκολύνσεων από επιχειρήσεις της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Ρωσίας που χρησιμοποιούν το λιμάνι της Καβάλας παρακάμπτοντας τα στενά του Βοσπόρου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top