Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑναζητούνται τρόποι διάσωσης του Millennium Dome

Αναζητούνται τρόποι διάσωσης του Millennium Dome

Δύο είναι οι επικρατούσες προτάσεις για την αξιοποίηση του Millennium Dome που τώρα οι Βρετανοί δεν ξέρουν τι να το κάνουν μετά από τις μεγάλες οικονομικές ζημιές που παρουσιάζει. Η […]

Δύο είναι οι επικρατούσες προτάσεις για την αξιοποίηση του Millennium Dome<.> που τώρα οι Βρετανοί δεν ξέρουν τι να το κάνουν μετά<...> από τις μεγάλες οικονομικές ζημιές που παρουσιάζει.
Η πρώτη πρόταση προέρχεται από τον πολυεκατομμυριούχο και χρηματοδότη του εργατικού κόμματος της Βρετανίας κ. Robert Bourne, ο οποίος επιθυμεί να το μεταμορφώσει σε Βρετανική 'Silicon Valley', και η δεύτερη από την Ιαπωνική εταιρία Nomura International, η οποία επιθυμεί να δημιουργήσει ένα θέρετρο διασκέδασης.
Οι αρμόδιοι Βρετανοί υπουργοί βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο όπου θα μελετήσουν τις προτάσεις και των δύο υποψηφίων και σύντομα θα αποδεχτούν τη μία από τις δύο.
Η πρόταση της Nomura International είναι η δημιουργία μιας 'Μέκκα' της διασκέδασης, του Dome Europe, που θα περιλαμβάνει έναν 'Κίτρινο Υποβρύχιο Κόσμο' βασισμένο στο άλμπουμ των Beatles' του 1960, όπως και άλλων παραδοσιακών αγγλικών θρύλων. Η εταιρία προσφέρει 75 εκατ. λίρες Αγγλίας σε πρώτη φάση και 200 εκατ. λίρες Αγγλίας μετά από 1 χρόνο. Επίσης, δήλωσε ότι είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις εργασίες της αμέσως μετά την ανάθεση.
Ο πολυεκατομμυριούχος Robert Bourne έχει προτείνει την δημιουργία του Bourne's Legacy group, το οποίο θα είναι ένα τεχνολογικό πάρκο, με έντονη την παρουσία εταιριών των νέων τεχνολογιών και του Internet. Η ανάθεση όμως ενός τέτοιου έργου σε χρηματοδότη πολιτικού κόμματος θα ξεσηκώσει θύελλα στην Αγγλία και θα έχει πολιτικό κόστος. Ο κ. Bourne προσφέρει για την απόκτηση του Millennium Dome το ποσό των 100 εκατ. λιρών Αγγλίας.
Το Millennium Dome έχει αποτύχει και δεν κατάφερε να προσελκύσει τον αριθμό των επισκεπτών που περίμεναν οι δημιουργοί του. Το αρχικό κόστος κατασκευής του ήταν 758 εκατ. λίρες Αγγλίας, δηλαδή, 1,1 δισ. δολάρια. Τον Μάιο του 2000, η Αγγλική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια της υποστήριξης του έργο πρόσφερε άλλα 29 εκατ. λίρες Αγγλίας, που όμως δεν έφεραν αποτέλεσμα.
Η επαναλειτουργία του υπολογίζεται την Πρωτοχρονιά του 2001.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024