Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕΟΤ: Άμεσα μέτρα υποστήριξης και ενίσχυσης του τουρισμού στη Σάμο

ΕΟΤ: Άμεσα μέτρα υποστήριξης και ενίσχυσης του τουρισμού στη Σάμο

Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Χριστοδουλάκης, ανακοίνωσε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2000 στον ΕΟΤ ότι η κυβέρνηση θα υλοποιήσει ειδικό πρόγραμμα υποστήριξης του τουρισμού της Σάμου. […]

Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Χριστοδουλάκης, ανακοίνωσε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2000 στον ΕΟΤ<.> ότι<…> η κυβέρνηση θα υλοποιήσει ειδικό πρόγραμμα υποστήριξης του τουρισμού της Σάμο<.>υ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες όπως ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Σάμου, ο πρόεδρος της τοπικής ένωσης ξενοδόχων και ο εκπρόσωπος των τουριστικών γραφείων.
Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι θα ληφθούν τα παρακάτω μέτρα:
Ειδικό πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού. Το πρόγραμμα ξεκινά αμέσως, αφορά ειδικά επιδοτούμενες διακοπές των δικαιούχων κοινωνικού τουρισμού στο νησί της Σάμου και θα συνεχισθεί μέχρι τέλους του έτους. Το πρόγραμμα θα είναι χωρίς περιορισμό, κατά συνέπεια θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις δικαιούχων που θα υποβληθούν.
Ειδική διαφημιστική προβολή του νησιού που θα οργανωθεί σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και με ενίσχυση από τις πιστώσεις του ΕΟΤ.
Διαρκή παρακολούθηση της εξέλιξης των πωλήσεων για τη Σάμο στις αγορές, έτσι ώστε να ληφθούν και πρόσθετα μέτρα, εφόσον χρειασθεί.
Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος εκτός του κ. Χριστοδουλάκη, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Ευγένιος Γιαννακόπουλος, και οι αρμόδιοι γενικοί διευθυντές και διευθυντές της κεντρικής υπηρεσίας, όπως και οι διευθυντές των γραφείων του εξωτερικού του ΕΟΤ.
Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι καμιά τουριστική εγκατάσταση στις περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιά δεν τέθηκε σε κίνδυνο ούτε διακινδυνεύτηκε ανθρώπινη ζωή. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση “Η Ελλάδα έχει υπεροπλία σε μέσα και ανθρώπινο δυναμικό για την καταπολέμηση των πυρκαγιών, σε τέτοιο βαθμό ώστε να κατατάσσεται στην πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Τρίτη παγκοσμίως. Η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός είναι από κάθε πλευρά απολύτως ασφαλής.”

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024