Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Το μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης στο Ελληνικό

Δημήτρης Σταθόπουλος - 09 Ιούνιος 2006, 00:00

Το μεγαλύτερο πάρκο στην Ευρώπη και ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου θα κατασκευαστεί στο Ελληνικό<...>

σύμφωνα με το σχέδιο ανάπλασης του Ελληνικού όπως αυτό παρουσιάστηκε χθες από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γεώργιο Σουφλιά.

Η έκταση του πάρκου στο Ελληνικό θα είναι 4.000 στρέμματα και θα δημιουργηθεί σε έκταση 5.300 στρεμμάτων, εξαιρουμένων 1.000 στρεμμάτων που θα αξιοποιηθούν για ήπια πολεοδομική ανάπτυξη και 290 στρεμμάτων που αφορούν παραμένουσες δραστηριότητες ( FIR, Eκθεσιακό Κέντρο, Αμαξοστάσια Τραμ, ΟΑΣΑ, ΕΘΕΛ και το χώρο που θα καταλάβει η περιφερειακή λεωφόρος Ποσειδώνος, Βουλιαγμένης, Υμηττού).

Όπως επισήμανε ο κ. Σουφλιάς, το σύνολο των ενιαίων ελεύθερων χώρων και χώρων πρασίνου στην περιοχή του Ελληνικού θα ανέρχεται περίπου σε 5.600 στρέμματα, δεδομένου ότι προβλέπεται η βύθιση της λεωφόρου Ποσειδώνος και η ενοποίηση του Πάρκου με τον `Αγιο Κοσμά και με δεδομένο ότι το Πάρκο συνορεύει με το Γκόλφ της Γλυφάδας. Ο κ. Σουφλιάς δήλωσε ότι το υπουργείο προχωρά στην αυτοχρηματοδότηση του έργου, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη κατασκευή του και η συντήρησή του.

Όπως επισήμανε η πολεοδόμηση μέρους της έκτασης, δεν είναι παραχώρηση αλλά ανάγκη. “Δεν είναι εις βάρος, αλλά υπέρ του πρασίνου. Διότι χωρίς πολεοδόμηση δεν μπορεί να γίνει το Πάρκο”, τόνισε, ενώ αναφορικά με τις αντιδράσεις που προκαλεί η απόφαση είπε: “Από τα 1.000 στρέμματα, το 35%, δηλαδή τα 350 στρέμματα, θα είναι κοινόχρηστοι χώροι και από τα 650 στρέμματα που μένουν για δόμηση θα καλυφθεί το 40%. Δηλαδή από τα 1.000 στρέμματα, τα 740 στρέμματα θα είναι ελεύθεροι χώροι. Το λέω αυτό και να τονίσω την μεμψιμοιρία και την υπερβολή των αντιδρώντων”.

Επιπρόσθετα, σχεδιάζεται περιφερειακό σύστημα μεταφορών του μητροπολιτικού πάρκου, ώστε να εξασφαλιστεί η άνετη και γρήγορη πρόσβαση των πολιτών από όλο το Λεκανοπέδιο στο Πάρκο, καθώς επίσης και η δημιουργία ενός ισχυρού Οργανισμού Ανάπτυξης και Διαχείρισης του Πάρκου, υπό την εποπτεία του ΥΠΕΧΩΔΕ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top