Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΣυνέδριο με θέμα την συμβολή των ιαματικών πηγών στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στη Μεσόγειο

Συνέδριο με θέμα την συμβολή των ιαματικών πηγών στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στη Μεσόγειο

Συνέδριο με θέμα `Η συμβολή των ιαματικών πηγών στην θεραπευτική και στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στη Μεσόγειο` διοργανώνει στις 23-25 Ιουνίου 2006 στην πόλη του Λουτρακίου το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Αθηνών, διευρύνοντας έτσι τον κύκλο των δραστηριοτήτων του…

Συνέδριο με θέμα “Η συμβολή των ιαματικών πηγών στην θεραπευτική και στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στη Μεσόγειο”<…>διοργανώνει στις 23-25 Ιουνίου 2006 στην πόλη του Λουτρακίου το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Αθηνών, διευρύνοντας έτσι τον κύκλο των δραστηριοτήτων του σε θέματα ιατρικού ενδιαφέροντος, σε συνεργασία με αντίστοιχους ιταλικούς φορείς και Πανεπιστημιακές Σχολές.

Κοινή διαπίστωση είναι άλλωστε ότι τα τελευταία χρόνια, τόσο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και σε όλο τον κόσμο, υπάρχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών λουτρών.

Στην Ιταλία, όπου ο Θερμαλισμός διδάσκεται στα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια με ενεργές έδρες, όπως η Σχολή Εξειδίκευσης στην Ιατρική Υδρολογία του Πανεπιστημίου της Ρώμης “La Sapienza” και το Κέντρο Ιατρικής Βιοκλιματολογίας του Πανεπιστημίου του Μιλάνου, το ιαματικό σύστημα των τελευταίων δεκαετιών έχει αποφέρει καρπούς όχι μόνο σε θεραπευτικό επίπεδο, αλλά και στον τομέα της οικονομικής αξιοποίησης των περιοχών στις οποίες υπάρχουν ιαματικά λουτρά.

Αυτό το μοντέλο που εφαρμόζεται στην Ιταλία μπορεί να αξιοποιηθεί και σε άλλες χώρες της Μεσογείου, αλλά πρωτίστως στην Ελλάδα, η οποία, κατά το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Αθηνών, έχει σημαντικές προοπτικές να γίνει πρωτεύουσα του Θερμαλισμού, καθώς ως προορισμός για ιατρικό τουρισμό έχει πολλά πλεονεκτήματα. Πλεονεκτήματα που αυξάνονται κυρίως μετά την αναβάθμιση των υποδομών και των ξενοδοχειακών μονάδων, της τεχνογνωσίας, της ασφάλειας μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, της ενισχυμένης φήμης της χώρας μας, αλλά και της ιστορίας της.

Η πολιτεία προχωρά, ήδη, με εντατικούς ρυθμούς – μέσω του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης – αλλά και άλλων φορέων, ιδιωτικών και δημόσιων, στην ευαισθητοποίηση και υλοποίηση προγραμμάτων για την ανάπτυξη των δυνατοτήτων της στον τομέα της προσφοράς υπηρεσιών Υγείας σε συνδυασμό με τον Τουρισμό.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Αθήνας – το οποίο ενημερώνεται πάντα για τις νέες τάσεις της ευρωπαϊκής αγοράς – με πρωτοβουλία της ιατρού ενδοκρινολογίας Δρ. Παρή Ράπτη-Λύρα, αποφάσισε την πραγμάτωση του 1ου Μεσογειακού Συνεδρίου Ιαματικής Θεραπείας με θέμα: “Η συμβολή των ιαματικών πηγών στην θεραπευτική και στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στη Μεσόγειο”, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, της Ιταλικής Πρεσβείας της Αθήνας και συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας (δήμαρχος Παύλος Παύλου).

Στην οργανωτική επιτροπή συμμετέχουν: ο Ιατρικός Σύλλογος Κορίνθου, ΔΥΠΕ Πελοποννήσου, ο Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, ο κ. Αλέκος Ορουντιώτης, Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και η κα Αλαβέρα Ειρήνη, Μέλος Δ.Σ. του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου.

Σημειώνεται ότι την τελευταία μέρα του Συνεδρίου, Κυριακή 25 Ιουνίου, η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024