Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚατασκήνωση για ΑΜΕΑ στη Χαλκιδική

Κατασκήνωση για ΑΜΕΑ στη Χαλκιδική

Στην απόφαση για την κατασκευή κατασκήνωσης για παιδιά και νέους με ειδικές ανάγκες στη Χαλκιδική προχώρησε η περιφέρειαΚεντρικής Μακεδονίας. Το ποσό που απαιτείται για την κατασκευή θα ανέλθει στα 1,1 […]

Στην απόφαση για την κατασκευή κατασκήνωσης για παιδιά και νέους με ειδικές ανάγκες στη Χαλκιδική προχώρησε η περιφέρεια<...>Κεντρικής Μακεδονίας. Το ποσό που απαιτείται για την κατασκευή θα ανέλθει στα 1,1 εκατ. ευρώ, ενώ φορέας εκτέλεσης θα είναι η νομαρχία Χαλκιδικής.

Η κατασκήνωση θα αποτελείται από μικρό συγκρότημα κτιρίων και ημιυπαιθρίων χώρων συνολικής επιφανείας 592 τ.μ. που πρόκειται να αναγερθεί στη Χαλκιδική σε απόσταση 6 χλμ. από την Ολυμπιάδα στο δρόμο προς το Στρατώνι.

Σε δήλωση του ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας κ. Γεώργιος Τσιότρας ανέφερε: “θα δημιουργήσουμε μια σύγχρονη και λειτουργική κατασκήνωση, με όλες τις προβλεπόμενες εξυπηρετήσεις για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο κοινωνικής παρέμβασης και προνοιακού χαρακτήρα για ολόκληρο το νομό Χαλκιδικής και σύμφωνα με τις προβλέψεις της μελέτης, η κατασκήνωση θα αποτελεί παράδειγμα για τη δημιουργία ανάλογων χώρων σε όλους τους νομούς”.

Το προτεινόμενο έργο θα προσφέρει ένα σταθερό κατάλυμα και μάλιστα ειδικά σχεδιασμένο για αυτό το σκοπό, με όλες τις σχετικές προδιαγραφές. Το έργο θα είναι ευρύτερα χρήσιμο καθώς υπάρχει πλήρης απουσία από το ένα μέρος και σοβαρή ζήτηση, από το άλλο, για παραθαλάσσιους χώρους με ευκολίες για αναπήρους, ιδίως από φορείς του εξωτερικού.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024