Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Επερώτηση στη Βουλή

Βουλευτές ΠΑ.ΣΟ.Κ.: Έλλειψη στρατηγικού τουριστικού σχεδιασμού

Δημήτρης Σταθόπουλος - 13 Ιούνιος 2006, 00:00

Για έλλειψη στρατηγικού σχεδίου στον τουρισμό κατηγορεί την κυβέρνηση η αξιωματική αντιπολίτευση, με σχετική επερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα 26 βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ειδικότερα στην επερώτηση γίνεται λόγος για έλλειψη σχεδίου ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού, ανυπαρξία νομοθετικού έργου, σωρεία παράτυπων αλλά και παράνομων πράξεων και...

Για έλλειψη στρατηγικού σχεδίου στον τουρισμό κατηγορεί την κυβέρνηση η αξιωματική αντιπολίτευση, με σχετική επερώτηση<...>

που κατέθεσαν στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα 26 βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ειδικότερα στην επερώτηση γίνεται λόγος για έλλειψη σχεδίου ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού, ανυπαρξία νομοθετικού έργου, σωρεία παράτυπων αλλά και παράνομων πράξεων και ανυπαρξία ουσιαστικών παρεμβάσεων σε θέματα τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Αναφερόμενοι στην νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη δημιουργία ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος οι βουλευτές επισημαίνουν: “H νομοθετική πρωτοβουλία για την απλοποίηση των διαδικασιών, την δημιουργία ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος, για τις προδιαγραφές των ειδικών μορφών τουρισμού, ουδέποτε ανελήφθη γιατί ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης είναι τελικά αναρμόδιος, για δε τους υπόλοιπους οι προτεραιότητές τους είναι άλλες”.

Σύμφωνα με την επερώτηση, ενώ η Ελλάδα συνεχίζει να αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και ενώ οφείλει να ανταποκριθεί θετικά στις θεαματικές αλλαγές του παγκόσμιου τουρισμού, υστερεί ακόμη σε βασικές αλλά και ειδικές υποδομές του νέου τουρισμού και του ελεύθερου χρόνου (μαρίνες, εκθεσιακές και συνεδριακές εγκαταστάσεις, επιχειρηματικά κέντρα, θεματικές υποδομές, κτλ).

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top