Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΠαρέμβαση Σηφουνάκη για την ενίσχυση του ευρωπαϊκού αειφόρου τουρισμού

Παρέμβαση Σηφουνάκη για την ενίσχυση του ευρωπαϊκού αειφόρου τουρισμού

Παρέμβαση με θέμα την ενίσχυση του ευρωπαϊκού αειφόρου τουρισμού έκανε το βράδυ της Δευτέρας, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,ο ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού, Παιδείας και ΜΜΕ, […]

Παρέμβαση με θέμα την ενίσχυση του ευρωπαϊκού αειφόρου τουρισμού έκανε το βράδυ της Δευτέρας, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,<...>ο ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού, Παιδείας και ΜΜΕ, κ. Νίκος Σηφουνάκης.

Όπως ανέφερε στην παρέμβαση του ο κ. Σηφουνάκης:

“Πριν από τρία χρόνια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τις βασικές κατευθύνσεις για την αειφορία του ευρωπαϊκού τουρισμού, ενώ πριν ένα περίπου έτος το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη σχετική έκθεση προτείνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Σήμερα, συνειδητοποιούμε ότι έχει σημειωθεί μικρή μόνο πρόοδος σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ενίσχυση του ευρωπαϊκού αειφόρου τουρισμού.

Ο τουρισμός, αν και υπάγεται κυρίως στη δράση των κρατών μελών, επηρεάζεται σημαντικά από τις κοινοτικές πολιτικές.

Συνεπώς πρέπει να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες προώθησης του αειφόρου ευρωπαϊκού τουρισμού μέσω της περιφερειακής και της αγροτικής πολιτικής, της ευρωμεσογειακής συνεργασίας, της πολιτικής απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και μέσω της πολιτικής μεταφορών και προστασίας του καταναλωτή.

Μέτρα για την ενίσχυση του τουρισμού μπορούν να ληφθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως μεταξύ άλλων:


  • η πρόταξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού με ανάδειξη του φυσικού και του ιστορικά δομημένου τοπίου και η ενίσχυση, μέσω των υφιστάμενων προγραμμάτων, των τουριστικών επιχειρήσεων που προωθούν το θεματικό τουρισμό (οικολογικός, περιπατητικός, πολιτιστικός), κυρίως στις μη κορεσμένες τουριστικά περιοχές,
  • η υιοθέτηση ενός ευρωπαϊκού προγράμματος τουρισμού τρίτης ηλικίας κυρίως εκτός των τουριστικών περιόδων αιχμής με στόχο τη μείωση των εποχικών διακυμάνσεων,
  • η θέσπιση ενός ευρωπαϊκού σήματος τουριστικού προορισμού,
  • η έγκριση κανόνων για την ενίσχυση της πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία σε όλους τους τύπους μεταφορών,


Η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθετώντας παρόμοιες πρωτοβουλίες μπορεί πράγματι να προσδώσει μια ευρωπαϊκή προστιθέμενη αξία στις εθνικές πολιτικές για τον τουρισμό“.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024