Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΠαρά την αύξηση των κρατήσεων η Airtours Travel αντιμετωπίζει προβλήματα

Παρά την αύξηση των κρατήσεων η Airtours Travel αντιμετωπίζει προβλήματα

ΛΟΝΔΙΝΟ. Η Airtours Travel ανακοίνωσε ότι οι μεγάλες απώλειες που θα αντιμετωπίσει την Ηπειρωτική Ευρώπη θα επηρεάσουν τα κέρδη αυτή της χρονιάς. Η προειδοποίηση έγινε παρά την αύξηση των συνολικών […]

ΛΟΝΔΙΝΟ. Η Airtours<.> Travel ανακοίνωσε ότι οι μεγάλες απώλειες που θα αντιμετωπίσει την Ηπειρωτική Ευρώπη θα επηρεάσουν<...> τα κέρδη αυτή της χρονιάς. Η προειδοποίηση έγινε παρά την αύξηση των συνολικών κρατήσεων που σημειώνεται αυτή τη στιγμή, και είχε ως αποτέλεσμα η αξία της μετοχής της να μειωθεί κατά 13%. Αυτή η πτωτική πορεία της μετοχής της κάνει ευάλωτη την Airtours Travel απέναντι στους ανταγωνιστές της, οι οποίοι θέλουν να την εξαγοράσουν.
Η εταιρία που έχει τη βάση της στο Manchester ανακοίνωσε ότι οι κρατήσεις στη Σκανδιναβία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τις ΗΠΑ, και την Γαλλία ήταν σε χαμηλότερα επίπεδα από ότι την περασμένη χρονιά. Επίσης, στη Γερμανία, την μεγαλύτερη αγορά διακοπών της Ευρώπης, τα πράγματα παρουσιάζονται αρκετά δύσκολα.
Οι αναλυτές του City υπολογίζουν ότι τα κέρδη προ φόρων για αυτή τη χρονιά θα φθάσουν τα 165 εκατ. λίρες Αγγλία, αλλά ο πρόεδρος της Airtours Travel κ. David Crossland υπολογίζει τα κέρδη να κυμανθούν 45 εκατ. λίρες Αγγλίας χαμηλότερα από το παραπάνω νούμερο λόγω των δύσκολων συνθηκών της αγοράς στην Ευρώπη. Η εταιρία περιμένει ζημιές της τάξεως των 37 εκατ. λιρών Αγγλίας στην Γερμανική αγορά και 15 εκατ. λιρών Αγγλίας στην Γαλλία και το Βέλγιο, ενώ η Αγγλία θα φέρει κέρδη ύψους 114 εκατ. λιρών Αγγλίας.
"Η επένδυση μας σε νέες αγορές, και συγκεκριμένα στη Γερμανία, μαζί με την αναδιοργάνωση των υφισταμένων λειτουργιών μας θα έχει ως αποτέλεσμα την κερδοφορία, η οποία όμως θα κυμανθεί χαμηλότερα από τις προσδοκίες μας για αυτή την χρονιά. Όμως, θα έχουμε σημαντικά κέρδη από την επόμενη χρονιά" ανέφερε ο κ. Crossland.
Η Airtours Travel ανακοίνωσε επίσης ότι πρόκειται να εξαγοράσει την Γερμανική εταιρία FTI για 25,4 εκατ. λίρες Αγγλίας σε μετοχές.
Επιπλέον, ο κ. Crossland ανακοίνωσε ότι η Airtours Travel βρίσκεται σε συνομιλίες με την LTU, την τρίτη πιο μεγάλη τουριστική εταιρία της Γερμανίας, για πιο στενή συνεργασία.
Η Airtours Travel πρόσφατα είχε απασχολήσει τον τύπο με τις συζητήσεις της για συνένωση με την Γερμανική C&N Touristik, η οποία έχασε την μάχη για την απόκτηση της Thomson Travel.
Οι τουριστικοί κύκλοι στην Ευρώπη αναφέρουν ότι υπάρχουν συζητήσεις για εξαγορά από την C&N Touristik της ανταγωνίστριας της εταιρίας First Choice, της οποίας η εξαγορά την περσινή χρονιά από την Airtours Travel σταμάτησε λόγω απαγόρευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Συγχωνεύσεων, και των αντίστοιχων Ευρωπαϊκών κανονισμών.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024