Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΡόδη Κράτσα: Ο τουρισμός χρειάζεται ευρωπαϊκή ταυτότητα και υποστήριξη

Ρόδη Κράτσα: Ο τουρισμός χρειάζεται ευρωπαϊκή ταυτότητα και υποστήριξη

Στη σημασία του τουρισμού για την οικονομική ανάπτυξη και συνοχή της Ε.Ε. αναφέρθηκε με παρέμβαση της στην πρόσφατη Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου (12-15 Ιουνίου) η ευρωβουλευτής της Ν.Δ., μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού, κυρία Ρόδη Κράτσα

Στη σημασία του τουρισμού για την οικονομική ανάπτυξη και συνοχή της Ε.Ε. αναφέρθηκε με παρέμβαση της στην πρόσφατη Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου<...>(12-15 Ιουνίου) η ευρωβουλευτής της Ν.Δ., μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού, κυρία Ρόδη Κράτσα.

Υπογραμμίζοντας ότι “ο τουρισμός χρειάζεται ευρωπαϊκή ταυτότητα και υποστήριξη”, η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. τόνισε την ανάγκη ενδυνάμωσης του ευρωπαϊκού τουρισμού, λόγω του διεθνούς ανταγωνισμού, ο οποίος λειτουργεί υπέρ νέων προορισμών σε τρίτες χώρες. Παράλληλα, επέκρινε τον αρμόδιο Επίτροπο, κ. Gunter Verheugen, για την έλλειψη πολιτικής βούλησης στη χάραξη μιας ευρωπαϊκής στρατηγικής για τον τουρισμό, επικαλούμενος την έλλειψη αρμοδιοτήτων και την μη υιοθέτηση του Ευρωπαϊκού Συντάγματος, το οποίο προβλέπει συμπληρωματικές αρμοδιότητες μεταξύ Ε.Ε. και κρατών – μελών.

Η ευρωβουλευτής υποστήριξε ακόμη την αξιοποίηση των υπαρχόντων δυνατοτήτων όπως τον συντονισμό των πολιτικών που αφορούν στον τουρισμό και έχουν σχέση με τα Διαρθρωτικά Ταμεία και το Ταμείο Συνοχής, αλλά και όλες τις πρωτοβουλίες για την επιχειρηματικότητα, την επαγγελματική εκπαίδευση, την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, την λειτουργία της ενιαίας αγοράς, τα μέτρα ασφάλειας για τη διαχείριση των υγειονομικών κρίσεων, των φυσικών καταστροφών ή των τρομοκρατικών ενεργειών.

Επεσήμανε επίσης την ανάγκη ένταξης του τουρισμού στον προβληματισμό και σχεδιασμό για το μέλλον της ναυτιλιακής πολιτικής, που ξεκίνησε πρόσφατα με την έκδοση της Πράσινης Βίβλου, γιατί ο παράκτιος και θαλάσσιος τουρισμός είναι πλούτος πολλών περιοχών της Ευρώπης.

Η Ευρωβουλευτής επανέλαβε τις προτάσεις της για μια ευρωπαϊκή πολιτική που θα δώσει ορατότητα, ταυτότητα και προστιθεμένη αξία στον τουρισμό, όπως:

  • Προγράμματα προβολής των ευρωπαϊκών τουριστικών προορισμών που θα αναδεικνύουν τα κοινά χαρακτηριστικά ποιότητας, αειφορίας και παράλληλα την πλούσια ποικιλομορφία τους,
  • προώθηση διακρατικών συνεργασιών για αξιοποίηση της ενιαίας αγοράς τόσο για τον εσωτερικό ευρωπαϊκό τουρισμό όσο και την προσέλκυση τουριστών από τρίτες χώρες
  • προώθηση του τουρισμού τρίτης ηλικίας, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες δημογραφικές εξελίξεις
  • ανάδειξη προτύπων του ευρωπαϊκού τουρισμού με θεσμοθέτηση ευρωπαϊκού σήματος και πρωτοβουλιών όπως `Ευρωπαϊκή τουριστική πρωτεύουσα` και άλλα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024