Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣε διαρκή κινητοποίηση το καλοκαίρι η ΕΛΠΑ

Σε διαρκή κινητοποίηση το καλοκαίρι η ΕΛΠΑ

Σε διαρκή κινητοποίηση βρίσκεται το τμήμα Οδικής Βοήθειας και τα κινητά συνεργεία της ΕΛΠΑ-ΟΒΕΛΠΑ καθ` όλη τη διάρκειατων μετακινήσεων των κατοίκων από και προς τα αστικά κέντρα στην περιφέρεια για […]

Σε διαρκή κινητοποίηση βρίσκεται το τμήμα Οδικής Βοήθειας και τα κινητά συνεργεία της ΕΛΠΑ-ΟΒΕΛΠΑ καθ` όλη τη διάρκεια<...>των μετακινήσεων των κατοίκων από και προς τα αστικά κέντρα στην περιφέρεια για τις καλοκαιρινές εξόδους και διακοπές.

Τα κινητά συνεργεία της ΟΒΕΛΠΑ βρίσκονται κατά μήκος των εθνικών και επαρχιακών οδών και επεμβαίνουν σε κάθε περίπτωση προκειμένου να εξυπηρετούνται οι οδηγοί και να ομαλοποιείται η κυκλοφορία σε περίπτωση προβλημάτων.

Με την ευκαιρία των καλοκαιρινών εξόδων από τα αστικά κέντρα, οι τεχνικοί της ΟΒΕΛΠΑ υπενθυμίζουν στους οδηγούς που ταξιδεύουν:

  • Πριν το ταξίδι να ελέγχουν πάντα το όχημά τους – αυτοκίνητό ή μοτοσικλέτα, προκειμένου να είναι ασφαλές και αξιόπιστο. Σύμφωνα με τους τεχνικούς της ΟΒΕΛΠΑ, σημαντικός αριθμός βλαβών θα είχε προβλεφθεί στην προληπτική συντήρηση, με αποτέλεσμα την αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας των οδηγών-επιβατών.
  • Στη διάρκεια της οδήγησης να φορούν πάντοτε τις ζώνες ασφαλείας – ο οδηγός και όλοι οι επιβαίνοντες στο εμπρός και πίσω κάθισμα. Επίσης τα παιδιά να ταξιδεύουν στα ειδικά καθίσματα και ποτέ στην αγκαλιά επιβάτη, ούτε και στο μπροστινό κάθισμα. Τέλος ο οδηγός και ο αναβάτης δικύκλων να φορούν πάντοτε το κράνος.
  • Να οδηγούν ευγενικά και κυρίως όχι επιθετικά, αποφεύγοντας την υπερβολική ταχύτητα, τα “τυφλά” προσπεράσματα, τη μη τήρηση βασικών κανόνων του ΚΟΚ και την οδήγηση μετά ακόμη και από ελάχιστη κατανάλωση αλκοόλ.

  • Να υπακούουν στις υποδείξεις των τροχονόμων, προκειμένου να διευκολύνονται και η διαδρομή τους να γίνεται χωρίς πρόβλημα.
  • Για κάθε πληροφορία, οι οδηγοί μπορούν να επικοινωνούν ΑΤΕΛΩΣ με τον αριθμό 10400 (από σταθερό τηλέφωνο και από κινητό όλων των δικτύων).
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024