Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΟι P&O και Festival διέκοψαν τις ενέργειες για συνεργασία

Οι P&O και Festival διέκοψαν τις ενέργειες για συνεργασία

Δύο μόλις μήνες μετά από την ανακοίνωση της συνεργασίας μεταξύ της Peninsular and Oriental Navigation Company (P&O) και της Festival Cruises ανακοινώθηκε με κοινή απόφαση των δύο εταιριών να μην […]

Δύο μόλις μήνες μετά από την ανακοίνωση της συνεργασίας μεταξύ της Peninsular and Oriental Navigation Company (P&O<.>) και της Festival Cruises<.> ανακοινώθηκε<...> με κοινή απόφαση των δύο εταιριών να μην προχωρήσουν στις διαδικασίες ένταξης της Festival στην P&O.
Η απόφαση αυτή αντικατοπτρίζει την συνεχιζόμενη χαμηλή αξιολόγηση των εταιριών κρουαζιέρας που οφείλεται στην πτωτική τάση των τιμών των μετοχών τους στις ΗΠΑ.
Ο πρόεδρος της P&O, Lord Sterling, σχολιάζοντας την απόφαση αυτή ανέφερε ότι «αφού λάβαμε όλες τις εκδοχές υπόψη μας καταλήξαμε από κοινού στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν η κατάλληλη περίοδος για να κάνουμε το βήμα της ένωσης των δυνάμεων μας. Θαυμάζω ιδιαίτερα την Festival Cruises και τον δυναμικό τρόπο διοίκησης της και εξακολουθώ να πιστεύω στο όραμά της. Προσμένω την προοπτική συνεργασίας με την Festival στο μέλλον. Από την πλευρά της η P&O θα συνεχίσει να επενδύει έντονα στις εταιρίες της ανά τον κόσμο.»
Ο πρόεδρος της Festival, Γιώργος Πουλίδης, ανέφερε με την σειρά του ότι: «παρά την απόφασή μας ότι η συνένωση δεν ήταν η καλύτερη λύση για καμία εταιρία, παραμένουμε φίλοι. Η P&O είναι καταξιωμένη εταιρία στο χώρο της κρουαζιέρας και μας ενδιαφέρει να αναπτύξουμε τις ευκαιρίες που θα ωφελήσουν και τις δύο εταιρίες. Η Festival έχει ένα συναρπαστικό όραμα για το μέλλον. Ανυπομονούμε να εφαρμόσουμε τα επενδυτικά μας σχέδια και να συνεχίσουμε την επιτυχή πορεία μας στην Ευρώπη.»
Σύμφωνα με την αρχική συμφωνία που είχε ανακοινωθεί στις 11 Μαΐου η P&O θα κατέβαλε ένα χρηματικό ποσό σε μετρητά και μετοχές το οποίο ανάλογα με τα μελλοντικά οικονομικά αποτελέσματα θα έφτανε κατά προσέγγιση το ποσό των 400 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Festival με τη σειρά της θα ενίσχυε το μερίδιο της αγοράς της P&O στην ευρωπαϊκή αγορά.
H P&O είναι η μεγαλύτερη δύναμη στον τομέα της κρουαζιέρας σε παγκόσμιο επίπεδο. Exει εξαγοράσει τις Princess Cruises, μία από τις πρώτες εταιρείες των HΠA, την P&O Cruises που ηγείται των εταιρειών του Hνωμένου Bασιλείου και την Aida Cruises την ταxύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία της Γερμανίας.
Η Festival, με το πανευρωπαϊκό δίκτυο πωλήσεων που διαθέτει, έxοντας γραφεία σε 10 xώρες της Eυρώπης, θα συνεxίσει να διαxειρίζεται τα τέσσερα κρουαζιερόπλοια τα οποία διαθέτει, το Azur, ναυπήγησης 1971, το Bolero του 1968, το Flamenco του 1972 και το νεότευκτο Mistral, 48.000 τόνων, το οποίο διαθέτει 598 κλίνες με ικανότητα μεταφοράς 1.196 επιβατών.
Στο στόλο της θα προστεθούν έως το 2002 δύο ακόμη κρουαζιερόπλοια, δυναμικότητας 1.566 κλινών, τα οποία ναυπηγούνται στα γαλλικά ναυπηγεία "Chantiers de l' Atlantique" στο St Nazaire. Πρόκειται για το "European Vision" το οποίο θα παραδοθεί τον Iούνιο του 2001 και το "European Dream", το οποίο θα παραδοθεί τον Aπρίλιο του 2002.
Tο κόστος ναυπήγησης των δύο αυτών κρουαζιεροπλοίων αγγίζει τα 500 εκατομμύρια δολάρια με option για την κατασκευή άλλων δύο.
Eως το 2010 υπολογίζεται ότι η Festival θα διαθέτει στόλο ο οποίος θα αποτελείται από 12 κρουαζιερόπλοια.
Στα άμεσα σxέδια της Festival, η οποία θεωρείται από τις ραγδαία αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Eυρώπη, είναι η ενίσxυση της παρουσίας της στον Πειραιά, με στόxο την επέκταση των δραστηριοτήτων της στις κυκλικές κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά γεγονός που αναμένεται να αυξήσει τις θέσεις εργασίας για τους Eλληνες ναυτικούς.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024