Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΚλείνει ο Ficher Reisen έπειτα από 20 χρόνια

Κλείνει ο Ficher Reisen έπειτα από 20 χρόνια

Κλείνει ο tour operator της Βόρειας Γερμανίας Fischer Reisen έπειτα από 20 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Η τελική απόφαση ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία τόσο στους εργαζόμενους όσο και στη διοίκηση […]

Κλείνει ο tour operator της Βόρειας Γερμανίας Fischer Reisen<.> έπειτα από 20 χρόνια συνεχούς λειτουργίας<...>. Η τελική απόφαση ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία τόσο στους εργαζόμενους όσο και στη διοίκηση του Ficher.
Ο διευθύνων σύμβουλος του Fischer, Paul Schwaiger, ήταν ακόμα σε διακοπές όταν ανακοινώθηκε η απόφαση από το C&N<.> Group στους εργαζόμενους.
Η επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης του C&N Group όπου υπάγεται και ο Fischer, ανέφερε ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα να διατηρηθεί η δύναμη του Fischer μέσα στον όμιλο εταιριών του C&N. Παρ’ όλες τις προσπάθειες δεν στάθηκε δυνατόν να επιτευχθούν τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα.
Η ακριβής ημερομηνία του κλεισίματος της εταιρίας δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί αλλά ως πιθανότερη θεωρείται το τέλος του μηνός Οκτωβρίου. «Αποτύχαμε να εδραιώσουμε την εταιρία στον όμιλο C&N Touristic διατηρώντας μακροπρόθεσμη κερδοφορία» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Fischer, Paul Schwaiger.
Η πραγματική αιτία της κατάληξης του Fischer εκτιμάται ότι είναι η μη διαφοροποίηση των προϊόντων του από τον Neckermann. Ο μεγάλος βαθμός επικάλυψης των προϊόντων και του τρόπου διανομής των δύο T.O. αδυνάτισε σταδιακά την διαπραγματευτική ικανότητα του Fischer Reisen.
Τρία χρόνια πριν, ο Schwaiger είχε αναλάβει να αναδιοργανώσει τον Fischer και να τον οδηγήσει πάλι στις επιτυχίες. Ανέλαβε τη διοίκηση αφότου ο ιδρυτής της εταιρίας, Vaclav Fischer, πούλησε την εταιρία στην αεροπορική εταιρία Condor το 1995. Η Condor θέλοντας να διασφαλίσει την πληρότητα των θέσεων της αγόρασε τους Fischer, Kreutzer και Air Marin και απέκτησε μερίδιο στον Oeger Tours.
Στις καλές εποχές του ο Fischer διακινούσε 444.535 τουρίστες με τζίρο 469 εκατομμύρια γερμανικά μάρκα. Το 1998/99 έπεσε κατά 23% φτάνοντας στους 216.000 τουρίστες.
Το πλήγμα του Fischer ήταν την περίοδο 1997/98 όταν αντιμετώπισε μεγάλη πτώση λόγω των μεγάλων απωλειών στον κλάδο του αεροπορικού εισιτηρίου, ενώ επιπλέον, εγκατέλειψε τα αεροδρόμια της Βόρειας Γερμανίας μετά από την απόκτηση του από τον C&N.
Το φετινό καλοκαιρινό πρόγραμμα του Fischer περιλαμβάνει εκτός των άλλων και τους ελληνικούς προορισμούς Κρήτη, Ρόδο, Κω Χαλκιδική και Κύπρο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024