Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Κλείνει ο Ficher Reisen έπειτα από 20 χρόνια

Θοδωρής Κουμέλης - 19 Ιούλιος 2000, 00:00

Κλείνει ο tour operator της Βόρειας Γερμανίας Fischer Reisen<.> έπειτα από 20 χρόνια συνεχούς λειτουργίας<...>

. Η τελική απόφαση ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία τόσο στους εργαζόμενους όσο και στη διοίκηση του Ficher.
Ο διευθύνων σύμβουλος του Fischer, Paul Schwaiger, ήταν ακόμα σε διακοπές όταν ανακοινώθηκε η απόφαση από το

C&N<.>

Group στους εργαζόμενους.
Η επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης του C&N Group όπου υπάγεται και ο Fischer, ανέφερε ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα να διατηρηθεί η δύναμη του Fischer μέσα στον όμιλο εταιριών του C&N. Παρ’ όλες τις προσπάθειες δεν στάθηκε δυνατόν να επιτευχθούν τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα.
Η ακριβής ημερομηνία του κλεισίματος της εταιρίας δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί αλλά ως πιθανότερη θεωρείται το τέλος του μηνός Οκτωβρίου. «Αποτύχαμε να εδραιώσουμε την εταιρία στον όμιλο C&N Touristic διατηρώντας μακροπρόθεσμη κερδοφορία» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Fischer, Paul Schwaiger.
Η πραγματική αιτία της κατάληξης του Fischer εκτιμάται ότι είναι η μη διαφοροποίηση των προϊόντων του από τον Neckermann. Ο μεγάλος βαθμός επικάλυψης των προϊόντων και του τρόπου διανομής των δύο T.O. αδυνάτισε σταδιακά την διαπραγματευτική ικανότητα του Fischer Reisen.
Τρία χρόνια πριν, ο Schwaiger είχε αναλάβει να αναδιοργανώσει τον Fischer και να τον οδηγήσει πάλι στις επιτυχίες. Ανέλαβε τη διοίκηση αφότου ο ιδρυτής της εταιρίας, Vaclav Fischer, πούλησε την εταιρία στην αεροπορική εταιρία Condor το 1995. Η Condor θέλοντας να διασφαλίσει την πληρότητα των θέσεων της αγόρασε τους Fischer, Kreutzer και Air Marin και απέκτησε μερίδιο στον Oeger Tours.
Στις καλές εποχές του ο Fischer διακινούσε 444.535 τουρίστες με τζίρο 469 εκατομμύρια γερμανικά μάρκα. Το 1998/99 έπεσε κατά 23% φτάνοντας στους 216.000 τουρίστες.
Το πλήγμα του Fischer ήταν την περίοδο 1997/98 όταν αντιμετώπισε μεγάλη πτώση λόγω των μεγάλων απωλειών στον κλάδο του αεροπορικού εισιτηρίου, ενώ επιπλέον, εγκατέλειψε τα αεροδρόμια της Βόρειας Γερμανίας μετά από την απόκτηση του από τον C&N.
Το φετινό καλοκαιρινό πρόγραμμα του Fischer περιλαμβάνει εκτός των άλλων και τους ελληνικούς προορισμούς Κρήτη, Ρόδο, Κω Χαλκιδική και Κύπρο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top