Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Διευκρινίσεις για ABTA και ACVB από τον αντιπρόεδρο του HAPCO

Θοδωρής Κουμέλης - 22 Ιούνιος 2006, 00:00

Διευκρινιστική επιστολή με ημερομηνία 20 Ιουνίου 2006, απέστειλε  στο TravelDailyNews ο αντιπρόεδρος του HAPCO<...>

και γενικός γραμματέας του EFAPCO κ. Ζαχαρίας Καπλανίδης την οποία κοινοποιεί και στον πρόεδρο του ACVB κ. Γιάννη Ευαγγέλου και ζητά να επισημανθούν τα παρακάτω, σχετικά με παλαιότερες δημοσιεύσεις που τον αφορούσαν.

Ειδικότερα σε σχέση με άρθρο που είχε δημοσιευθεί στις 5 Ιουνίου με τίτλο Αντιδράσεις από την απώλεια του συνεδρίου της ABTA ο κ. Καπλανίδης τονίζει ότι η διακοπή λειτουργίας του Athens CVB δεν επηρέασε το συγκεκριμένο συνέδριο καθώς δεν επρόκειτο για διακοπή αλλά για αναστολή της λειτουργίας του. Επίσης, όσο αφορά στη συνέντευξή του η οποία δημοσιεύτηκε στις 16 Μαΐου 2006 με τίτλο Το Athens CVB δεν έχει βρει το δρόμο του σημειώνει ότι λέγοντας: “...η γυναίκα του Καίσαρα δεν θα πρέπει μόνο να φαίνεται αλλά να είναι τίμια...” δεν άφηνε αιχμές για την διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση του ACVB δεδομένου ότι αυτό δεν είχε πόρους να διαχειριστεί.

Οφείλουμε βέβαια να παρατηρήσουμε από την πλευρά μας ότι η αναστολή της λειτουργίας του ACVB και όχι η διακοπή του έχει μικρή διαφορά για την έκβαση της υπόθεσης “Συνέδριο ABTA” καθώς οι Βρετανοί είχαν υπογράψει για τη διεξαγωγή του συνεδρίου με το ACVB το οποίο έχει πλέον αναστείλει τη λειτουργία του και έτσι δεν έβρισκαν όπως αναφέρουν σταθερό συνομιλητή. Αυτό εξάλλου επιβεβαιώνεται και από την δήλωση του κ. Keith Betton, Head of Corporate Affairs του ABTA η οποία και δημοσιεύεται στο TravelDailyNews στις 2 Ιουνίου 2006 με τίτλο Διώξαμε το συνέδριο των 2500 Βρετανών τουριστικών πρακτόρων.

Να σημειώσουμε επίσης ότι η χαρακτηριστική μας ευκολία για έναρξη, αναστολή, διακοπή, μεταφορά ή όπως αλλιώς το ορίζουμε ενός Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών (CVB) που ρόλο έχει να είναι ο επίσημος συνομιλητής με τους δυνητικούς συνεδριακούς μας πελάτες, μόνο να θίγει την αξιοπιστία και το κύρος της χώρας μας μπορεί παρά να την αναδεικνύει. Μην ξεχνάμε ότι για αναστολή, η οποία έγινε τελικά διακοπή, μιλάγαμε πριν από 15 χρόνια περίπου στην περίπτωση του CVB που είχαμε ανοίξει ως χώρα στο Ascot της Βρετανίας, το οποίο άτυπα λειτούργησε πάλι από το μεράκι του τότε διευθυντή του ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας μέσα στα γραφεία του, 10 περίπου χρόνια μετά.

Όσον αφορά στην συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στις 16 Μαϊου 2006 τονίζουμε ότι ήταν σε ευθύ λόγο, και δεν είχε υποστεί καμία επέμβαση από τον συντάκτη παρά μόνο όσο αφορούσε στο εισαγωγικό της σημείωμα.

Δείτε αναλυτικά την επιστολή του αντιπροέδρου του HAPCO εδώ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top