Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠρόσω ολοταχώς για εκλογές στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο

Πρόσω ολοταχώς για εκλογές στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο

Διεξάγονται αύριο Τετάρτη 28 Ιουνίου 2006 οι εκλογές του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος με διεκδικητές της προεδρίας τον νυν πρόεδρο κ. Γεράσιμο Φωκά και τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής κ. Γεώργιο Τσακίρη. Μέχρι τώρα, στις περισσότερες εκλογικές διαδικασίες, υπήρχε μία εκ των προτέρων…

Διεξάγονται αύριο Τετάρτη 28 Ιουνίου 2006 οι εκλογές του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος με διεκδικητές της προεδρίας<…>τον νυν πρόεδρο κ. Γεράσιμο Φωκά και τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής κ. Γεώργιο Τσακίρη. Μέχρι τώρα, στις περισσότερες εκλογικές διαδικασίες, υπήρχε μία εκ των προτέρων συνεννόηση για το πρόσωπο που θα αναλάμβανε την προεδρία του Επιμελητήριου, οπότε και δεν υπήρχε έντονο ενδιαφέρον. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά! “Μυρίζει” περισσότερο εκλογές. Περιοδείες των υποψηφίων ανά τη χώρα, προγράμματα, ενέργειες που θα κλέψουν τις εντυπώσεις…!

Εκτός όμως από τον πρόεδρο θα αναδειχθούν και 26 σύμβουλοι – αντιπρόσωποι από τα ξενοδοχεία της χώρας, και ένας από τα camping τα οποία έχουν πλέον εισέλθει στο επιμελητήριο. Αφού εκλεγούν στη συνέχεια γίνεται η συγκρότησή τους σε σώμα, ενώ αυτός που θα διαθέτει την πλειοψηφία των συμβούλων ανακηρύσσεται πρόεδρος.

Για την εκλογή των αντιπροσώπων, τα ξενοδοχεία της χώρας, διαιρούνται σε εννέα ομάδες, ενώ τα κάμπινγκ αποτελούν ξεχωριστή ομάδα.

  • Από την πρώτη ομάδα (Στερεά Ελλάδα – Εύβοια – Αργοσαρωνικός) εκλέγονται 6 σύμβουλοι, δηλαδή: Ενας από κάθε κατηγορία ξενοδοχείων (πέντε, τεσσάρων, τριών και ενός αστέρα και δύο αντιπρόσωποι από την κατηγορία δύο αστέρων).
  • Από τη δεύτερη ομάδα (Πελοπόννησος – Eλαφόνησος) εκλέγονται 2 σύμβουλοι: Ενας από τα ξενοδοχεία πέντε, τεσσάρων και τριών αστέρων και ένας από τα ξενοδοχεία δύο και ενός αστέρα.
  • Από την τρίτη ομάδα (Θεσσαλία – Ηπειρος – Τρίκερι – Σποράδες – Σκύρος) εκλέγονται 2 σύμβουλοι: Ενας από τα ξενοδοχεία πέντε, τεσσάρων και τριών αστέρων και ένας από τα ξενοδοχεία δύο και ενός αστέρα.
  • Από την τέταρτη ομάδα (Ιόνια Νησιά και Κύθηρα) εκλέγονται 2 σύμβουλοι: Ένας από τα ξενοδοχεία πέντε, τεσσάρων και τριών αστέρων και ένας από τα ξενοδοχεία δύο και ενός αστέρα.
  • Από την πέμπτη ομάδα (Μακεδονία, Θράκη και Θάσος) εκλέγονται 3 σύμβουλοι: Ένας από τα ξενοδοχεία πέντε, τεσσάρων και τριών αστέρων, ένας από τα ξενοδοχεία δύο αστέρων και ένας από τα ξενοδοχεία ενός αστέρα.
  • Από την έκτη ομάδα (Κυκλάδες και Νησιά Αιγαίου) εκλέγονται 3 σύμβουλοι: Ένας από τα ξενοδοχεία πέντε, τεσσάρων και τριών αστέρων, ένας από τα ξενοδοχεία δύο αστέρων και ένας από τα ξενοδοχεία ενός αστέρα.
  • Από την έβδομη ομάδα (Κρήτη) εκλέγονται 4 σύμβουλοι: Ένας από τα ξενοδοχεία πέντε και τεσσάρων αστέρων, ένας από τα ξενοδοχεία τριών αστέρων, ένας από τα ξενοδοχεία δύο αστέρων και τέλος ένας από τα ξενοδοχεία ενός αστέρα.
  • Από την όγδοη ομάδα (Δωδεκάνησα) εκλέγονται 3 σύμβουλοι: Ένας από τα ξενοδοχεία πέντε και τεσσάρων αστέρων, ένας από τα ξενοδοχεία τριών και δύο αστέρων και ένας από τα ξενοδοχεία ενός αστέρα.
  • Από την ένατη ομάδα (Λουτροπόλεις) εκλέγεται ένας σύμβουλος από οποιασδήποτε κατηγορία αστέρων ξενοδοχεία που βρίσκονται στις Λουτροπόλεις.
  • Τέλος, τα κάμπινγκ θα εκλέξουν τον δικό τους σύμβουλο.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024