Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΒιβλιογραφίαΑγροτουριστική Α.Ε.: Οδηγός Αγροτουριστικών Καταλυμάτων Ηπείρου

Αγροτουριστική Α.Ε.: Οδηγός Αγροτουριστικών Καταλυμάτων Ηπείρου

Συνεχίζοντας τη σειρά `Αγροτουριστικές Επιλογές`, που εγκαινιάστηκε με τον Οδηγό Καταλυμάτων Πελοποννήσου, η Αγροτουριστική Α.Ε., σε συνεργασίαμε τις Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, προχώρησαν στην έκδοση του δεύτερου Οδηγού της σειράς, του […]

Συνεχίζοντας τη σειρά `Αγροτουριστικές Επιλογές`, που εγκαινιάστηκε με τον Οδηγό Καταλυμάτων Πελοποννήσου, η Αγροτουριστική Α.Ε., σε συνεργασία<...>με τις Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, προχώρησαν στην έκδοση του δεύτερου Οδηγού της σειράς, του Οδηγού Καταλυμάτων Ηπείρου. Κεντρική φιλοσοφία της Αγροτουριστικής, που ακολουθήθηκε και σε αυτό τον Οδηγό, είναι ότι η προστασία και η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και της πολιτιστικής κληρονομιάς ενός τόπου αποτελούν την πιο υγιή βάση για την ανάπτυξη του τουρισμού και την τόνωση της περιφέρειας.

Ο Οδηγός Αγροτουριστικών Καταλυμάτων Ηπείρου παρουσιάζει τη μοναδική φύση, τη μακραίωνη ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα, καθώς και μοναδικούς αρχιτεκτονικούς και καλλιτεχνικούς θησαυρούς τεσσάρων, πολύ διαφορετικών μεταξύ τους, νομών.

Κεντρική θέση στον Οδηγό κατέχουν οι πολύ αξιόλογες προσπάθειες επαγγελματιών, οι οποίες οδήγησαν στη δημιουργία παραδοσιακών ξενώνων και αγροτουριστικών καταλυμάτων, που τα χαρακτηρίζουν η ποιότητα και οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας.

Όπως υπογραμμίζει στον πρόλογο του βιβλίου η πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Αγροτουριστική Α.Ε., κ. Μπριγκίττα Παπασταύρου, τα καταλύματα έχουν επιλεγεί προσεχτικά και μετά από επιτόπια έρευνα, με βάση συγκεκριμένα και αυστηρά καθορισμένα κριτήρια που αφορούν την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των χώρων ή τον παραδοσιακό χαρακτήρα του καταλύματος, την υψηλή αισθητική, τη χρήση τοπικών προϊόντων και παραδοσιακών συνταγών, και πρωτίστως, την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών φιλοξενίας. Η περιγραφή των καταλυμάτων είναι αναλυτική, με έμφαση στην ιστορία τους, τη σχέση τους με το φυσικό και ιστορικό χώρο, όπου βρίσκονται, την ιδιαίτερη τους ατμόσφαιρα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024