Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ευρωπαϊκή Ένωση Περιφερειακών Αεροπορικών Εταιριών

Την νέα πολιτική της Ε.Ε. σε θέματα αεροπορικής πολιτικής χαιρετίζει η ERA

Δώρα Σγάρτσου - 28 Ιούνιος 2006, 00:00

Την παραδοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η εσωτερική αγορά αεροπορικών μεταφορών της Ε.Ε. αποτελεί μοχλό οικονομικής ανάπτυξης της Ένωσης, χαιρέτισε με χαρά η Ευρωπαϊκή Ένωση Περιφερειακών Αεροπορικών Εταιριών (ERA), με προχτεσινή της ανακοίνωση...

Την παραδοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η εσωτερική αγορά αεροπορικών μεταφορών της Ε.Ε. αποτελεί μοχλό οικονομικής ανάπτυξης της Ένωσης,<...>

χαιρέτισε με χαρά η Ευρωπαϊκή Ένωση Περιφερειακών Αεροπορικών Εταιριών (ERA), με προχτεσινή της ανακοίνωση. Ειδικότερα, η παραδοχή της σημασίας της εσωτερικής ευρωπαϊκής αεροπορίας εμφανίζεται στην μισο-αναθεωρημένη `Λευκή Βίβλο Μεταφορών` της Ε.Ε., με τίτλο `Keep Europe moving - Sustainable mobility for our continent`, που δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουνίου. Η πρωτότυπη `Λευκή Βίβλος Μεταφορών`, που εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2001, ήταν βασισμένη σε μια εντελώς διαφορετική πολιτική, επικεντρωμένη όχι στην ανάπτυξη, αλλά στην χαλιναγώγηση της ανάπτυξης αεροπορικών μεταφορών.

Σχετικά ο γενικός διευθυντής της ERA, κ. Mike Ambrose, ανέφερε: “Αυτή η αλλαγή πολιτικής επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε., κ. Μπαρό και οι άνθρωποι του υιοθετούν, για τον μελλοντικό ρόλο των αεροπορικών μεταφορών στην Ευρώπη, μια πιο δημιουργική και πεφωτισμένη προσέγγιση, συγκριτικά με την προηγούμενη διοίκηση. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η διοίκηση της ERA, αλλά και τα μέλη της βοήθησαν στο να επιτευχθεί μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση”.

Σχολιάζοντας άλλα σημεία της αναθεωρημένης `Βίβλου Μεταφορών` της Ε.Ε., ο διευθυντής της ERA, κ. Andy Clarke, σημείωσε: “Οι κινήσεις προς τα βασικά δικαιώματα επιβατών όλων των μέσων μεταφοράς είναι καλοδεχούμενες. Η ERA χειροκροτεί την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για εφαρμογή των δικαιωμάτων επιβατών σιδηροδρόμων σε όλα τα σιδηροδρομικά ταξίδια, και όχι μόνο στα διεθνή. Ακόμη, χειροκροτεί την περιβαλλοντική πολιτική σε θέματα μεταφορών, αλλά και σε θέματα βελτίωσης των υποδομών, καθώς είναι θέματα υψίστης σημασίας για το μέλλον της αειφόρου κινητικότητας”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top