Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Με εκπληκτικά γοργούς ρυθμούς η ανάπτυξη του διεθνούς αεροδρομίου Ντουμπάι

Δώρα Σγάρτσου - 29 Ιούνιος 2006, 00:00

Εκπληκτικά γοργούς ρυθμούς ανάπτυξης παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια το διεθνές αεροδρόμιο στο Ντουμπάι, γεγονός που αποδεικνύεται<...>

και από τα στοιχεία του Οργανισμού Διεθνών Αεροδρομίων (IAO), σύμφωνα με τα οποία κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου 2006 ο αριθμός πτήσεων και επιβατών που διήλθαν από αυτό αυξήθηκε κατά 20%, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο, που ήταν η δεύτερη καλύτερη παγκοσμίως.

Αξιοσημείωτο είναι δε το γεγονός ότι από τα 70 εκατ. επιβάτες, που διήλθαν από τα αεροδρόμια της Μέσης Ανατολής, το 30% αυτών διήλθε από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Κυβέρνησης του Ντουμπάι, από το αεροδρόμιο αναμένεται να διέλθουν τουλάχιστον 30 εκατ. επιβάτες μέχρι το 2010, περισσότεροι δηλαδή από τα 24,5 εκατ. που διήλθαν το 2005.

Αυξημένος όμως, κατά 11,4%, εμφανίστηκε και ο αριθμός πτήσεων (προσγειώσεων - απογειώσεων), που πραγματοποιήθηκαν στο πρώτο εξάμηνο του 2006, σε σχέση με πέρσι, καθώς ο αριθμός τους από 94.795 ανήλθε σε 106.546.

Οι Αρχές Πολιτικής Αεροπορίας της Κυβέρνησης του Ντουμπάι πιστεύουν ότι το διεθνές αεροδρόμιο θα είναι σε θέση να διαχειριστεί κίνηση 70 εκατ. επιβατών, όταν ολοκληρωθούν τα έργα επέκτασης του αεροδρομίου, συνολικού κόστους 4,1 δισ. δολαρίων.

Υπενθυμίζεται ότι το αεροδρόμιο προσφέρει συνδέσεις σε 165 προορισμούς και χρησιμοποιείται από 111 αεροπορικές εταιρίες. Αυτή τη χρονιά, η κίνηση θα αυξηθεί κατά 30 εκατ. επιβάτες, ενώ ο αριθμός πτήσεων εκτιμάται πως θα ανέλθει στις 217.000 από 240.000. Μάλιστα, εκτιμάται πως αν συνεχίσει αυτούς τους ρυθμούς ανάπτυξης το 2011 θα ξεπεράσει όσον αφορά στην επιβατική κίνηση το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top