Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Παντελής απουσία τουριστικής υποδομής στη παραλία Βουνάκι- Αγιαννάκη

Δημήτρης Σταθόπουλος - 03 Ιούλιος 2006, 00:00

Ανεκμετάλλευτο παραμένει ένα από τα ομορφότερα μέρη του νομού Μεσσηνίας, η παραλιακή περιοχή που περιλαμβάνει<...>

τις παραλίες Βουνάκι, Αγιαννάκης, Ελαία. Χρυσές συνεχόμενες αμμουδιές χιλιομέτρων, τις οποίες βρέχει ο Κυπαρισσιακός Κόλπος δεν έχουν καμία απολύτως τουριστική υποδομή, ενώ όποιες προσπάθειες έχουν γίνει έστω για τη δημιουργία μικρών, διακριτικών beach bar, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον έχουν αντιμετωπιστεί επιθετικά από την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και από την αστυνομία και το λιμενικό.

Παράλογες απαιτήσεις από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφορικά με το ύψος του ενοικίου, μεγάλα προβλήματα με την αστυνομία και το λιμενικό δεν επιτρέπουν την ομαλή λειτουργία καταστημάτων, τα οποία σημειωτέων λειτουργούσαν με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον αλλά και στην ιδιαιτερότητα της περιοχής. Το αποτέλεσμα είναι σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της παραλίας να μην υπάρχει ένας καλαίσθητος χώρος να μπορεί ο λουόμενος να προμηθευτεί έστω ένα μπουκάλι κρύο νερό!

Όσο αφορά τις ξενοδοχειακές τουριστικές υποδομές, αυτές απουσιάζουν παντελώς με αποτέλεσμα η περιοχή ενώ έχει όλα τα φόντα να αναπτυχθεί τουριστικά να μην έχει καμία απολύτως τουριστική κίνηση. Αχανείς εκτάσεις σε ελάχιστη απόσταση από τα καταγάλανα νερά του Ιονίου Πελάγους χρησιμοποιούνται περιστασιακά για γεωργικές καλλιέργειες, ενώ θα μπορούσαν, αν αξιοποιηθούν τουριστικά να προσφέρουν εργασία σε πολλούς ντόπιους.

Παράλληλα καμία πρωτοβουλία δεν έχει ληφθεί τόσο από την τοπική αυτοδιοίκηση του Δήμου Αυλώνος που υπάγεται η περιοχή όσο και από την Νομαρχία Μεσσηνίας, για την προστασία του πανέμορφου πευκοδάσους του Αγιαννάκη, το οποίο μάλιστα εδώ και χρόνια λειτουργεί σαν ελεύθερο camping θέτοντας το σε κίνδυνο και χωρίς να επιτυγχάνεται το οποιοδήποτε όφελος για την τοπική κοινωνία. Επιτακτική κρίνεται η δραστηριοποίηση τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και της περιφερειακής διοίκησης για την ήπια τουριστική ανάπτυξη της περιοχής η οποία σημειωτέων αποτελεί και περιοχή ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας caretta - caretta.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top