Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπενδύσεις στο χιονοδρομικό κέντρο Σελίου
Χειμερινός τουρισμός

Επενδύσεις στο χιονοδρομικό κέντρο Σελίου

Τον Σεπτέμβριο του 2007 θα είναι έτοιμο το έργο που αφορά στην αντικατάσταση αναβατήρα στο χιονοδρομικό κέντρο Σελίου, συνολικούπροϋπολογισμού 2,2 εκατ. ευρώ, μετά την έγκριση της επένδυσης από τη Γενική […]

Τον Σεπτέμβριο του 2007 θα είναι έτοιμο το έργο που αφορά στην αντικατάσταση αναβατήρα στο χιονοδρομικό κέντρο Σελίου, συνολικού<…>προϋπολογισμού 2,2 εκατ. ευρώ, μετά την έγκριση της επένδυσης από τη Γενική Γραμματεία Κεντρικής Μακεδονίας. Φορέας υλοποίησης του έργου θα είναι η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Ημαθίας, ενώ οι δύο νέοι αναβατήρες θα είναι συρόμενοι και μήκους 1.050 μ. έκαστος.

Σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας κ. Γιώργος Τσιότρας ανάφερε: “το έργο θα ξεκινήσει μέσα στον Ιούλιο και το Σεπτέμβριο του 2007 θα είναι έτοιμο, προκειμένου να προλάβουμε τη χειμερινή περίοδο του επόμενου έτους. Η αντικατάσταση του αναβατήρα ενισχύει την υποδομή του χιονοδρομικού κέντρου, που συγκεντρώνει πολλούς λάτρεις του χιονοδρομικού τουρισμού κάθε χρόνο. Στόχος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τις δράσεις που αναλαμβάνει και τα έργα ενίσχυσης των τουριστικών υποδομών, είναι να εξασφαλίσει ένα πλαίσιο 12μηνου τουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία, μέσω της ανάδειξης και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπου η περιοχή μας έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Συμπληρώνοντας, ο κ. Τσιότρας τόνισε: “Ήδη μέσω του ΠΕΠ γίνονται έργα για την ενίσχυση του εξερευνητικού, συνεδριακού, ορειβατικού, θρησκευτικού, αρχαιολογικού και άλλων μορφών τουρισμού, εκτός του κλασικού θερινού, ώστε να άρουμε τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες, να συγκρατήσουμε τον πληθυσμό της υπαίθρου και να δώσουμε ευκαιρίες ανάπτυξης και προσέλκυσης επισκεπτών σε περιοχές, που μέχρι σήμερα αν και διέθεταν τα απαιτούμενα στοιχεία δεν αξιοποιήθηκαν πλήρως, με αποτέλεσμα να στερούνται της ανάπτυξης που μπορούν να απολαύσουν”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024