Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Η «Βερνίκος Κόττερα Ναυτιλιακή Α.Ε.» εξαγόρασε την «KAL αεροπλοΐα Α.Ε.»

Θοδωρής Κουμέλης - 26 Ιούλιος 2000, 00:00

Η ναυτιλιακή εταιρία «Βερνίκος<.> Κότερα Ναυτιλιακή Α.Ε.» ανακοίνωσε ότι επετεύχθη συμφωνία για την εξαγορά της αεροπορικής εταιρίας «KAL αεροπλοΐα Α.Ε.»<...>

.
Η KAL είναι η μεγαλύτερη εταιρία αερομεταφοράς ελαφρών φορτίων, που με βάση το αεροδρόμιο του ελληνικού εξυπηρετεί τη νησιωτική κυρίως χώρα. Αξίζει να αναφερθεί ότι πρόσφατα απέκτησε Άδεια Διαχείρισης Εδάφους, hadling, από το νέο αεροδρόμιο των Σπάτων.
Η εξαγορά γίνεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της «Βερνίκος Κότερα Ναυτιλιακή Α.Ε.» για την μετεξέλιξη της σε εταιρία holding, με έμφαση στο θαλάσσιο τουρισμό, στις αερομεταφορές και στη ναυτιλία.
Στόχος της «Βερνίκος Κότερα Ναυτιλιακή Α.Ε.» είναι να επεκτείνει την υπό εξαγορά αεροπορική εταιρία στη Μέση Ανατολή και στα Βαλκάνια και να την καταστήσει σημαντικό παράγοντα της ανάπτυξης του επιχειρηματικού σχεδίου του Ομίλου Βερνίκος.
Πρόεδρος της νέας εταιρίας θα αναλάβει ο συνεργάτης της «Βερνίκος Κότερα Ναυτιλιακή Α.Ε.» κ. Χρήστος Παπαγεωργίου, ο οποίος έχει διατελέσει και πρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας καθώς και του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος.
Η συμφωνία αφορά στην πλειοψηφία των μετοχών της εταιρίας, άνω του 67% και τελεί από την προϋπόθεση του νομικού και οικονομικού ελέγχου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top