Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης: Τεχνολογία, Επιχειρηματικότητα, Απασχόληση

Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης: Τεχνολογία, Επιχειρηματικότητα, Απασχόληση

Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Χριστοδουλάκης παρουσίασε χθες τους βασικούς άξονες του επιχειρησιακού προγράμματος ανταγωνιστικότητας του υπουργείου, μέσω του οποίου επιδιώκεται η δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας. Το πρόγραμμα εντάσσεται […]

Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Χριστοδουλάκης παρουσίασε χθες τους βασικούς άξονες του επιχειρησιακού προγράμματος ανταγωνιστικότητας του υπουργείου<...>, μέσω του οποίου επιδιώκεται η δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας. Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, (Γ΄ ΚΠΣ<.>), και περιλαμβάνει την ενίσχυση με σημαντικά κεφάλαια, ύψους άνω των 2 τρις 190 δισ. δρχ δράσεων στους τομείς 'Μεταποίηση και Υπηρεσίες', 'Έρευνα και Τεχνολογία', 'Τουρισμός', 'Ενέργεια', και 'Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα'.
Μέσω του προγράμματος θα ενισχυθούν επίσης 35.000 επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στη διασπορά των κεφαλαίων, προκειμένου να τονωθεί η περιφερειακή ανάπτυξη. Θα δημιουργηθούν επίσης 15.000 νέες επιχειρήσεις. Οι δράσεις αυτές εντάσσονται μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για την τόνωση της απασχόλησης και της ανταγωνιστικότητας, τόνισε ο υπουργός και όπως είπε "δεν θα ενισχυθεί ούτε ένα πρόγραμμα, που δεν θα αναφέρει ρητά πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργεί".
Όσο για τον τουρισμό, ο προϋπολογισμός είναι 153 δισ. δρχ., εκ των οποίων 78 δισ. δρχ. δημόσια δαπάνη, και 75 δισ. δρχ. ιδιωτική συμμετοχή.
Οι επιπλέον επενδύσεις από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 'Κοινωνία της Πληροφορίας' είναι 20 δισ. δρχ.
Στόχος είναι: Η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών σε όλους τους τομείς που συνθέτουν το τουριστικό προϊόν και ανταγωνιστική τιμολόγηση των υπηρεσιών αυτών
Η Δημιουργία και οργάνωση υποδομών ικανών να τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη εναλλακτικού τουρισμού
Η ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος με το συγκριτικό πλεονέκτημα του πολιτιστικού αποθέματος που διαθέτει η χώρα
Η μείωση της εποχικότητας της τουριστικής δραστηριότητας
Τα αναμενόμενα αποτελέσματα είναι η δημιουργία δικτύου 13 Κέντρων Στήριξης τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, ο ποιοτικός εκσυγχρονισμός 35.000 κλινών, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας 3.000 Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, η δημιουργία 15 επενδύσεων ειδικών τουριστικών υποδομών, και τέλος η δημιουργία 20.000 θέσεων εργασίας.
Στόχος επίσης είναι η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος με τη δημιουργία δικτύου συμβουλευτικής και μελετητικής υποστήριξης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του τουρισμού. Επίσης, η στήριξη και ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας των τουριστικών επιχειρήσεων με τον εκσυγχρονισμό ξενοδοχείων, κάμπινγκ, και ενοικιαζομένων δωματίων.
Τέλος, το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης έχει στόχο την ενίσχυση της διαφοροποίησης του τουριστικού προϊόντος και κοινές δράσεις προβολής με τον ιδιωτικό τομέα. Έμφαση θα δοθεί στις εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής, ΠΟΤΑ, στις ολοκληρωμένες δράσεις εναλλακτικού τουρισμού, στα τουριστικά αγκυροβόλια, στην συγχρηματοδότηση δράσεων προβολής με τον ιδιωτικό τομέα και στην προσέλκυση τουριστικής ζήτησης κατά τη χειμερινή περίοδο.
Σχετικά με το ανθρώπινο δυναμικό, στόχος είναι η κατάρτιση σε νέα τουριστικά επαγγέλματα και η μετεκπαίδευση των εργαζομένων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024