Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΥπόμνημα προς τα υπουργεία για τις οικοδομικές εργασίες σε τουριστικές περιοχές το καλοκαίρι

Υπόμνημα προς τα υπουργεία για τις οικοδομικές εργασίες σε τουριστικές περιοχές το καλοκαίρι

Υπόμνημα προς τα υπουργεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Δημόσιας Τάξης, όπως και στον Ε.Ο.Τ., απέστειλε πριν λίγες μέρες η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, καταγγέλλοντας την έλλειψη νομοθετικού πλαισίου για την απαγόρευση οικοδομικών εργασιών σε τουριστικές περιοχές…

Υπόμνημα προς τα υπουργεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Δημόσιας Τάξης, όπως και στον Ε.Ο.Τ., απέστειλε πριν λίγες μέρες η Ένωση Ξενοδόχων<...>Ν. Μαγνησίας, καταγγέλλοντας την έλλειψη νομοθετικού πλαισίου για την απαγόρευση οικοδομικών εργασιών σε τουριστικές περιοχές κατά τους θερινούς μήνες, εξαιτίας της όχλησης που δημιουργείται.

“Ο μόνος περιορισμός” όπως σημειώνει η Ένωση “είναι η διακοπή των εργασιών κατά τις ώρες κοινής ησυχίας, τις οποίες το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει θεσπίσει. Όμως κανένας δυστυχώς, δεν έχει εντοπίσει:

  1. Το ωράριο και το θόρυβο που δημιουργείται από εργασίες από τις 7.30 το πρωί.

  2. Το πρόβλημα που δημιουργείται στον περιβάλλοντα των οικοδομών χώρο.
  3. Τις καταστροφές που δημιουργούνται στο οδόστρωμα από τα οικοδομικά υλικά, άλλα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται.

  4. Τα προβλήματα πρόσβασης προς τις ξενοδοχειακές και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις για πεζούς κι οχήματα.
  5. Τις οικονομικές επιπτώσεις για τα ξενοδοχεία, από ακυρώσεις.
  6. Έχουμε κουραστεί να καταγράφουμε κατ` επανάληψη προβλήματα και κρίνουμε ότι είναι άμεση ανάγκη για αυτή τη χώρα να ερμηνεύσουμε σωστά την έννοια του εκσυγχρονισμού του τουριστικού προϊόντος, τον επαναπροσδιορισμό του νομοθετικού πλαισίου και ταυτόχρονα την εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και γενικότερα την επανατοποθέτησή του στις σύγχρονες ανάγκες και συνθήκες.

    Είναι πραγματικά λυπηρό, εμείς οι τουριστικοί επιχειρηματίες να μένουμε απλοί παρατηρητές οχλήσεων από την κακή οδήγηση ασυνείδητων οδηγών, περιοίκων, εργολάβων που δραστηριοποιούνται δίπλα στις επιχειρήσεις μας κατά τη θερινή τουριστική περίοδο, πλανόδιων πωλητών και τόσων άλλων επαγγελμάτων που δρουν εις βάρος των επιχειρήσεών μας.

    Συγκεκριμένα σας ενημερώνουμε ότι οι τουριστικοί οργανισμοί του εξωτερικού, στα συμβόλαια που συνάπτουν με τα ξενοδοχεία, μεταξύ των άλλων όρων, θέτουν κι εκείνο της μη ύπαρξης οικοδομικών εργασιών στην περιοχή, γεγονός που φέρνει τους ξενοδόχους σε δύσκολη θέση, μιας και δεν εξαρτάται από αυτούς κάτι τέτοιο και δεν υπάρχει κανένα νομοθετικό πλαίσιο που να τους προστατεύει στην περίπτωση αυτή. Επιπλέον δε, επιβάλλονται οικονομικές κυρώσεις όταν οι πελάτες διαμαρτύρονται για κάθε είδους οχλήσεις, όπως προκύπτει από τον Πίνακα της Φρανκφούρτης και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

    Θεωρούμε ότι θα πρέπει άμεσα να δοθούν αποτελεσματικές λύσεις, και συγκεκριμένα προτείνουμε:


    1. Αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που αφορά στο ωράριο κοινής ησυχίας

    2. Θέσπιση ειδικού κανονιστικού πλαισίου
    3. Εφαρμογή των παραπάνω στις ήδη χαρακτηρισμένες τουριστικές περιοχές

    4. Παραχώρηση αρμοδιοτήτων στην Τοπική και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ώστε να προσδιορίζουν τα είδη των εργασιών που μπορούν να πραγματοποιούνται κατά τη θερινή περίοδο.


    Επειδή ήδη η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει και κρίνονται τα συμφέροντα των επιχειρήσεών μας, παρακαλούμε πολύ όπως εξετάσετε το συγκεκριμένο θέμα, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα”.
    Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

    Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
    Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

    15/03/2024
    14/03/2024
    13/03/2024
    12/03/2024
    11/03/2024
    08/03/2024