Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Σε Ιάπωνες επενδυτές το Millennium Dome

Βίκυ Καραντζαβέλου - 31 Ιούλιος 2000, 00:00

Η αγγλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η Ιαπωνική εταιρία Nomura International κέρδισε τον διαγωνισμό για την εκμετάλλευση<...> του πολυσυζητημένου Millennium Dome<.>

.
Υπενθυμίζουμε ότι το Millennium Dome δεν έχει καταφέρει να πετύχει τα προσδοκώμενα κέρδη και η αγγλική κυβέρνηση κήρυξε διαγωνισμό για την αξιοποίηση του.
Η Nomura International έχει δημιουργήσει την εταιρία Dome Europe, της οποίας στόχος είναι η επένδυση 1,2 δισ. λιρών για να μετατρέψει το Millennium Dome στο πρώτο Ευρωπαϊκό αστικό θέρετρο ψυχαγωγίας, 'Europe's first urban entertainment resort', όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσε η εταιρία.
Το Millennium Dome, ένα 'μανιτάρι' στις όχθες του Τάμεση, έχει ήδη στοιχίσει στην αγγλική κυβέρνηση 812 εκατ. λίρες και έχει αποτύχει στην προσέλκυση ικανοποιητικού βαθμού επισκεπτών από την 1η Ιανουαρίου του 2000, που άνοιξε. Η κυβέρνηση υπολόγιζε να προσελκύσει την πρώτη χρονιά της λειτουργίας του περίπου 12 εκατ. επισκέπτες, όμως δεν αναμένεται οι επισκέπτες να ξεπεράσουν τα 7 εκατ.
Η Nomura και η συνεργάτης της Hyper Entertainment, που ανήκει στην Ιαπωνική Sony Corp. έχει κατασκευάσει πάρκα ψυχαγωγίας στο Βερολίνο, στο Τόκιο, και στο Σαν Φραντζίσκο. Η νέα εταιρία Dome Europe έχει δημιουργηθεί από τις δύο παραπάνω εταιρίες με μοναδικό σκοπό την αξιοποίηση του Dome.
Ο κ. Guy Hands εκ μέρους της Nomura International ανακοίνωσε ότι 'θα δημιουργήσουμε ένα θεαματικό πάρκο, το οποίο τα επόμενα χρόνια, θα μεταμορφωθεί σε ένα πρώτης τάξεως αστικό ψυχαγωγικό θέρετρο'.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top