Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣχολέςAlpine Center: Μεγάλη η ανάγκη ειδικών στον τομέα Οργάνωσης Συνεδρίων και Εκδηλώσεων

Alpine Center: Μεγάλη η ανάγκη ειδικών στον τομέα Οργάνωσης Συνεδρίων και Εκδηλώσεων

Η μεγάλη επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, σε συνδυασμό με την εμπειρία και την υποδομή που αποκτήθηκε έχουν ως αποτέλεσμα την μεγάληενίσχυση της βιομηχανίας του τουρισμού. Ένας από τους […]

Η μεγάλη επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, σε συνδυασμό με την εμπειρία και την υποδομή που αποκτήθηκε έχουν ως αποτέλεσμα την μεγάλη<...>ενίσχυση της βιομηχανίας του τουρισμού. Ένας από τους αναπτυσσόμενους τομείς στην τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα είναι αναντίρρητα ο Συνεδριακός Τουρισμός και ο τομέας οργάνωσης εκδηλώσεων. Σε πρόσφατο συνέδριο που οργανώθηκε από το HAPCO, αναφέρθηκε ότι η Ελλάδα κατέχει την 21η θέση στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών που ασχολούνται με τον συνεδριακό τουρισμό και αναμένεται να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο. Επιπλέον, η Ελλάδα θεωρείται ως ο δεύτερος προορισμός συνεδριακού τουρισμού της Μεσογείου.

Ο τομέας οργάνωσης εκδηλώσεων είναι τεράστιος και θεωρείται παγκόσμια ως μια πολύ σημαντική πηγή εσόδων και ευκαιριών απασχόλησης, καλύπτοντας πολλούς τομείς όπως: Συνέδρια, εκθέσεις, μέσα ενημέρωσης, απονομές βραβείων, αθλητικά γεγονότα, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, εμπορικές εκθέσεις, συναντήσεις συνδέσμων, πολιτιστικά γεγονότα, επιδείξεις μόδας, εγκαίνια μουσείων και γκαλερί, κονσέρτα, κ.α.

Σημαντικοί εκπρόσωποι της δυναμικής αυτής βιομηχανίας είναι επαγγελματίες που εργάζονται σε συνεδριακά κέντρα, ξενοδοχεία, αεροπορικές εταιρίες, ναυτιλιακές, εταιρίες με ηχητικό & οπτικό εξοπλισμό, μεταφραστικά κέντρα, κατασκευαστές εξοπλισμού συνεδρίων και εκθέσεων, κ.λ.π.

Ο Τομέας Οργάνωσης Εκδηλώσεων βασίζεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και στις ικανότητες ενός μεγάλου αριθμού ανθρώπων. Υπάρχουν Υπεύθυνοι Εκδηλώσεων που αναλαμβάνουν όλη τη διαδικασία ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του πελάτη και ελέγχοντας όλο το `μηχανισμό`, που είναι απαραίτητος για να ολοκληρωθεί με επιτυχία μια εκδήλωση.

Μέχρι πρόσφατα οι απόφοιτοι των προγραμμάτων διοίκησης φιλοξενίας και τουρισμού δεν εκπαιδεύονταν στον τομέα οργάνωσης συνεδρίων, εκδηλώσεων και εκθέσεων. Η επιρροή από τον αναπτυσσόμενο τομέα της οργάνωσης συνεδρίων και εκδηλώσεων θα είναι άμεση στους σημερινούς αποφοίτους, γι` αυτό και πρέπει να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρίες για να γίνουν ανταγωνιστικοί στη συγκεκριμένη αγορά που κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο ώριμη.

Οι αλλαγές στον τομέα Οργάνωσης Συνεδρίων & Εκδηλώσεων είναι πάρα πολλές. Οι σημερινοί συμμετέχοντες στα συνέδρια είναι εκπαιδευμένοι και έχουν υψηλές απαιτήσεις από τις υπηρεσίες που παρέχονται. Έχουν γίνει τεχνολογικές αναβαθμίσεις στον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται ενώ οι συνεδριακοί χώροι διαρκώς αναβαθμίζονται ακολουθώντας διεθνή πρότυπα. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω η αναγκαιότητα ειδικών.

Το πρόγραμμα Οργάνωσης Εκδηλώσεων και Συνεδρίων του προσφέρει το Alpine Center, the Swiss Business School for Hotel & Tourism Management Education in Greece, είναι βασισμένο στις ανάγκες που επικρατούν στην συγκεκριμένη αγορά. Το πρόγραμμα επιτηρείται από μια επιτροπή που αποτελείται από εκπροσώπους όλων των τομέων της βιομηχανίας συνεδρίων και εκδηλώσεων. Ειδικοί από το εξωτερικό και την Ελλάδα καλούνται στο Alpine Center ως ομιλητές για να συμπληρώσουν και να εμπλουτίσουν το πρόγραμμα, αλλά και για να `ανοίξουν` τις πόρτες της αγοράς στους φοιτητές του Alpine για να ολοκληρώσουν την πρακτική τους εξάσκηση, αλλά και για να φροντίσουν για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Το πρόγραμμα στοχεύει να εφοδιάσει τους φοιτητές τόσο με τη θεωρητική όσο και με την πρακτική γνώση, που είναι απαραίτητες για ένα επιτυχημένο πλάνο εκδήλωσης όπως οργάνωση, διοίκηση, προώθηση, και αξιολόγηση της εκδήλωσης. Ο υπεύθυνος μια εκδήλωσης κατορθώνει να χρησιμοποιήσει την εμπειρία που έχει για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του πελάτη και καλύψει τις προσδοκίες των καλεσμένων. Ο σχεδιασμός εκδήλωσης είναι μια πολύ λεπτομερής εργασία που απαιτεί μεγάλη προσοχή από την έναρξη μέχρι την ολοκλήρωση.

Ειδικότερα, το διετές πρόγραμμα που θα προσφέρει το Alpine Center από τον Οκτώβριο 2006 περιλαμβάνει δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα και έμμισθη πρακτική εξάσκηση διάρκειας 20 εβδομάδων κάθε χρόνο από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα όπως: Η Βιομηχανία των εκδηλώσεων, Προγραμματισμός & Συντονισμός Εκδηλώσεων, Πωλήσεις και Marketing συνεδρίων, Επικοινωνία, Οικονομικά & Πληροφοριακά Συστήματα, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Νομοθεσία Εκδηλώσεων και Διοίκηση, Διοίκηση Έργου και λειτουργιών, Συμπεριφορά Μετόχων.

Εάν κάποιος φοιτητής αποφασίσει να σταματήσει τις σπουδές του τον πρώτο χρόνο, θα αποκτήσει Swiss Certificate in Events & Conventions Management. Στους φοιτητές που θα ολοκληρώσουν τα δύο χρόνια σπουδών μαζί με την πρακτική εξάσκηση θα απονεμηθεί το Swiss Diploma in Hotel Management.

Το πρόγραμμα απευθύνεται επίσης και σε επαγγελματίες που επιθυμούν να αποκτήσουν προσόντα, τα οποία θα ενδυναμώσουν την επαγγελματικής τους εξέλιξη.

Τέλος, σημειώνεται ότι η παρουσίαση του νέου, πρωτοποριακού για τα ελληνικά δεδομένα ακαδημαϊκού προγράμματος `Events & Conventions Management`, θα γίνει από το Alpine Center την προσεχή Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2006, στα πλαίσια συνέντευξης τύπου, που θα δοθεί από τους επικεφαλείς της συμβουλευτικής επιτροπής του προγράμματος: κα Ειρήνη Βάρδα Καψή, Εμπορική Διευθύντρια Capsis Convention Centres & Resort Hotels/SOFITEL (Accor Group), κα Sybil Hofmann, Πρόεδρο Alpine Center, κ. Παναγιώτη Ποδημάτα, Διευθύνωντα Σύμβουλο P.C Podimatas Audiovisual SA και κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο Heliotopos Ltd.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024