Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣειρά βομβιστικών επιθέσεων στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Βομβάης

Σειρά βομβιστικών επιθέσεων στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Βομβάης

Σειρά βομβιστικών επιθέσεων σημειώθηκε προχτές το βράδυ στο σιδηροδρομικό δίκτυο της ινδικής πόλης – Βομβάη – παρασύροντας στο θάνατο190 άτομα και τραυματίζοντας περισσότερα από 600. Οι εκρήξεις, στο σύνολο τους […]

Σειρά βομβιστικών επιθέσεων σημειώθηκε προχτές το βράδυ στο σιδηροδρομικό δίκτυο της ινδικής πόλης – Βομβάη – παρασύροντας στο θάνατο<...>190 άτομα και τραυματίζοντας περισσότερα από 600.

Οι εκρήξεις, στο σύνολο τους οχτώ, έγιναν σχεδόν ταυτόχρονα, την ώρα αιχμής στα τρένα, τους σταθμούς και το μετρό της πόλης, ενώ οι αρχές της χώρας κάνουν λόγο για έργο `τρομοκρατικής οργάνωσης`.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει την ευθύνη των επιθέσεων καμία οργάνωση, ενώ χτες καθ` όλη τη διάρκεια της μέρας αστυνομικοί με εκπαιδευμένα σκυλιά έψαχναν στα διαλυμένα βαγόνια για αποδείξεις, που θα οδηγήσουν τις αρχές στη σύλληψη των δραστών.

“Προσπαθούμε απλώς να διαπιστώσουμε τι είδους εκρηκτικά χρησιμοποιήθηκαν και πού ακριβώς είχαν τοποθετηθεί οι βόμβες. Φαίνεται πάντως ότι είχαν μπει στο χώρο αποσκευών” ανέφερε σε δηλώσεις του ο επιθεωρητής της Αστυνομίας, κ. Γιεσβάντ Πατίλ.

Την συμπαράσταση του στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών εξέφρασε με χτεσινή του επιστολή ο Έλληνας Πρωθυπουργός, κ. Κώστας Καραμανλής, προς τον Ινδό ομόλογό του κ. Μ. Singh, καταδικάζοντας τις επιθέσεις και σημειώνοντας ότι “η Ελλάδα έχει δοκιμαστεί σκληρά από την απεχθή δράση της τρομοκρατίας”.

Τις επιθέσεις καταδίκασε και ο Αμερικανός πρόεδρος, κ. Τζορτζ Μπους, δηλώνοντας ότι “αυτό θα ενισχύσει τη διεθνή αποφασιστικότητα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας”. “Οι Η.Π.Α. βρίσκονται στο πλευρό του λαού και της κυβέρνησης της Ινδίας και καταδικάζουν με τον πιο σθεναρό τρόπο τις ωμότητες που διεπράχθησαν κατά αθώων ανθρώπων στην καθημερινή τους ζωή. Τέτοιες ενέργειες το μόνο που κάνουν είναι να ενισχύουν την αποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας να παραμείνει ενωμένη κατά της τρομοκρατίας και να δηλώνει ευθαρσώς ότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τη άγρια δολοφονία αθώων ανθρώπων” καταλήγει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη της Αυστραλίας προς το λαό και την κυβέρνηση της Ινδίας, μπροστά στη δειλία αυτών των τρομοκρατικών επιθέσεων εξέφρασε σε δηλώσεις του και ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ, κάνοντας λόγο για παράλογη σφαγή αθώων πολιτών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024