Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣύστημα πιστοποίησης από την Αγροτουριστική και τις αναπτυξιακές εταιρίες

Σύστημα πιστοποίησης από την Αγροτουριστική και τις αναπτυξιακές εταιρίες

Σύστημα πιστοποίησης των Τοπικών Συμφώνων Ποιότητας (Τ.Σ.Π.) για τις υπηρεσίες τουρισμού, των clusters και άλλων μορφών δικτυώσεωνστα ζητήματα αγροτικού τουρισμού στην Ελλάδα, προωθούν από κοινού η “Αγροτουριστική” και οι κατά […]

Σύστημα πιστοποίησης των Τοπικών Συμφώνων Ποιότητας (Τ.Σ.Π.) για τις υπηρεσίες τουρισμού, των clusters και άλλων μορφών δικτυώσεων<...>στα ζητήματα αγροτικού τουρισμού στην Ελλάδα, προωθούν από κοινού η “Αγροτουριστική” και οι κατά τόπους αναπτυξιακές εταιρείες. Η ανάγκη ύπαρξης εξωτερικού φορέα πιστοποίησης των Τ.Σ.Π. ήταν ένα από τα βασικά συμπεράσματα της 7ης Συνόδου του Ελληνικού Δικτύου LEADER+, οι εργασίες της οποίας έλαβαν μέρος στη Χαλκιδική στο διάστημα 08 – 09/07/2006.

Το σύστημα πιστοποίησης θα προετοιμαστεί από ομάδα εργασίας που θα συσταθεί μεταξύ της “Αγροτουριστικής”, των αναπτυξιακών εταιριών της Ελλάδας, καθώς και του ΕΣΥΔ (Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης), προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες.

Οι προδιαγραφές ποιότητας διασφαλίζουν το υψηλό επίπεδο λειτουργίας των αγροτουριστικών επιχειρήσεων, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ιδιαίτερη παράδοση και φυσιογνωμία της κάθε περιοχής, ενώ προβλέπονται και διαδικασίες συνεχούς ελέγχου και επικαιροποίησης των προτύπων ποιότητας.

Η πρώτη πιλοτική εφαρμογή του νέου συστήματος πιστοποίησης της “Αγροτουριστικής” θα ξεκινήσει στο νομό Πιερίας, σε συνεργασία με την Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024