Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣτόχος επιθέσεων και το διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού

Στόχος επιθέσεων και το διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού

Στόχο βομβιστικών επιθέσεων των Ισραηλινών αποτέλεσε προχτές και το διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού, το οποίο δέχτηκε τουλάχιστον έξι ρουκέτες,με αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρές ζημιές δύο διάδρομοι προσγείωσης – απογείωσης, καθώς […]

Στόχο βομβιστικών επιθέσεων των Ισραηλινών αποτέλεσε προχτές και το διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού, το οποίο δέχτηκε τουλάχιστον έξι ρουκέτες,<...>με αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρές ζημιές δύο διάδρομοι προσγείωσης – απογείωσης, καθώς και ένας παρακείμενος δρόμος, καθιστώντας αδύνατη την λειτουργία του αεροδρομίου.

Έχοντας καταστήσει τη λιβανική κυβέρνηση υπεύθυνη για την απαγωγή δύο Ισραηλινών στρατιωτών από τη Χεζμπολάχ, το Ισραήλ πραγματοποίησε επιθέσεις κατά κύματα εναντίον του Λιβάνου καθ` όλη της διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης προς Πέμπτη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 27 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 10 παιδιά.

“Το αεροδρόμιο χρησιμοποιείται ως κεντρικός κόμβος για τη μεταφορά όπλων και εφοδίων στην τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ” αναφέρεται στη λιτή ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, με την οποία επιβεβαιώνεται η επιδρομή. Σύμφωνα με μεταδόσεις του ισραηλινού ραδιοφώνου, από την άλλη, το Ισραήλ με την επίθεση στο αεροδρόμιο της Βηρυτού επέβαλε έναν αεροπορικό αποκλεισμό στο Λίβανο. “Αυτό, έγινε, στο μέσο της τουριστικής περιόδου, για να καταλάβει η λιβανική κυβέρνηση το τίμημα που θα πληρώσει για την άρνησή της να αφοπλίσει τη Χεζμπολάχ” επισημαίνεται.

Τα αεροσκάφη που είχαν προορισμό το Λίβανο, μετά την επίθεση στο αεροδρόμιο της Βυρητού, άλλαξαν πορεία, ενώ τουλάχιστον πέντε προτίμησαν το αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024