Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Τουριστικές επενδύσεις στο διάστημα

Δημήτρης Σταθόπουλος - 14 Ιούλιος 2006, 00:00

Το διάστημα, είναι ο επόμενος τουριστικός προορισμός καθώς ένας μεγιστάνας της τουριστικής βιομηχανίας, ο κ. Ρόμπερτ Μπίγκελοου<...>

ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα την υλοποίηση ενός φουσκωτού διαστημικού σταθμού, ο οποίος θα αποτελεί καταφύγιο για πλούσιους τουρίστες, ενώ σύμφωνα με τον επιχειρηματία, θα δαπανηθούν συνολικά 500 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, ο οποίος είναι ιδρυτής της επιτυχημένης αλυσίδας Budget Suites of America, μέχρι το 2015 θα έχει τεθεί σε τροχιά ένα συγκρότημα αποτελούμενο από φουσκωτές υπομονάδες οι οποίες θα είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους.

Παράλληλα, η εταιρεία του ξενοδόχου, Bigelow Aerospace, θα εκτοξεύσει την επόμενη εβδομάδα από τη Ρωσία το σκάφος Genesis Ι, με το οποίο θα δοκιμαστεί η διαδικασία φουσκώματος. Στις αρκετές δοκιμαστικές αποστολές που προγραμματίζει η εταιρεία θα δοκιμαστεί η διαδικασία πρόσδεσης των υπομονάδων με τη χρήση μοντέλων υπό κλίμακα.

Αν και η Bigelow Aerospace δεν αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την εκτόξευση, η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roskosmos ενημέρωσε ότι το Genesis θα εκτοξευτεί την Τετάρτη από την πυραυλική βάση του Ντομπαρόφσκι στα Ουράλια Όρη.
Το Genesis I, σε σχήμα καρπουζιού, έχει διαστάσεις κατά την εκτόξευση 4,3 επί 1,2 μέτρα, ωστόσο όταν βρεθεί σε τροχιά θα διογκωθεί σε τριπλάσιο μέγεθος. Το σκάφος θα παραμείνει σε τροχιά περίπου πέντε χρόνια, με 14 ενσωματωμένες βιντεοκάμερες και φωτογραφικές μηχανές να μεταδίδουν συνεχώς εικόνες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top