Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕπιτροπή – Φάντασμα για τα δικαιώματα συμβασιούχων της Ο.Α. καταγγέλλει ο Αλαβάνος

Επιτροπή – Φάντασμα για τα δικαιώματα συμβασιούχων της Ο.Α. καταγγέλλει ο Αλαβάνος

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, κ. Αλέκος Αλαβάνος, με αίτηση κατάθεσης εγγράφου ζητούσε από τον Υπουργό Μεταφορών κ. Μιχάλη Λιάπη, το πόρισματης ομάδας εργασίας που συγκροτήθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών (Εφ. Κυβ. […]

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, κ. Αλέκος Αλαβάνος, με αίτηση κατάθεσης εγγράφου ζητούσε από τον Υπουργό Μεταφορών κ. Μιχάλη Λιάπη, το πόρισμα<...>της ομάδας εργασίας που συγκροτήθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών (Εφ. Κυβ. 1590/2004) `για την τροποποίηση του Π.Δ. 81/2003 ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συμμόρφωση στην Οδηγία 99/70/ΕΚ καθώς και η παρακολούθηση της εφαρμογής των διατάξεων στις Εταιρίες Ολυμπιακή Αεροπορία Ο.Α. – Υπηρεσίες Α.Ε., Ολυμπιακή Αεροπλοΐα Α.Ε. και Ολυμπιακές Αερογραμμές Α.Ε.`.

Σύμφωνα με προχτεσινή ανακοίνωση του ΣΥΝ, αντί του πορίσματος της ανωτέρω ομάδας εργασίας, που έπρεπε να είχε εκδοθεί μέχρι τον Δεκέμβρη του 2004, ο κ. Λιάπης στην απάντησή του αναφέρει ότι: “Οι εξελίξεις στο θέμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας συνεπεία της εκδοθείσας απόφασης εκ μέρους της Κοινότητας για το θέμα των `κρατικών ενισχύσεων` και η ακολουθούμενη στην συνέχεια για το όλο θέμα πολιτική, οδήγησε στην αναστολή των εργασιών της εν λόγω ομάδας και κατά συνέπεια στην μη έκδοση πορίσματος.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από το 2005, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή αναφορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΡΕ 341.522), είχε εκφράσει την διαφωνία της για την εξαίρεση των συμβασιούχων της Ολυμπιακής από την δυνατότητα μετατροπής των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου. Στο έγγραφό της η Ε.Ε. τονίζει ότι “παραμένουν προβλήματα όσον αφορά στον ιδιωτικό τομέα, κυρίως τους τομείς των αεροπορικών μεταφορών και υπηρεσιών αεροδρομίου, όπου φαίνεται ότι είναι δυνατό να συνάπτονται διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου χωρίς κανένα περιορισμό”.

Κατόπιν της ανωτέρω απάντησης του Υπουργείου με την οποία εμπαίζονται οι συμβασιούχοι της Ολυμπιακής, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ, κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, κατέθεσε ερώτηση με την οποία, αφού υπενθυμίζει την δέσμευση της Ε.Ε., την καλεί να ενεργήσει άμεσα ώστε “να μπορέσουν οι εργαζόμενοι στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών και υπηρεσιών αεροδρομίου να επωφεληθούν από τις ευεργετικές διατάξεις της οδηγίας 99/70”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024