Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠολεμικό χτύπημα…τουριστική διάλυση!

Πολεμικό χτύπημα…τουριστική διάλυση!

Εξανεμίστηκαν οι ελπίδες για την τουριστική ανάπτυξη του Λιβάνου μετά από την επίθεση που εξαπέλυσαν οι ισραηλινές δυνάμεις στη χώρα. Σε δηλώσεις του στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, ο υπουργός τουρισμού […]

Εξανεμίστηκαν οι ελπίδες για την τουριστική ανάπτυξη του Λιβάνου μετά από την επίθεση που εξαπέλυσαν οι ισραηλινές δυνάμεις<...> στη χώρα. Σε δηλώσεις του στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, ο υπουργός τουρισμού της χώρας, δεν έκρυψε την απογοήτευση του αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Οι ισραηλινές επιδρομές και οι επιθέσεις έχουν γκρεμίσει τις ελπίδες ότι θα είχαμε μία καλή τουριστική περίοδο στο Λίβανο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκατοντάδες Aραβες τουρίστες που βρίσκονταν για διακοπές στη χώρα αναχώρησαν οδικώς προς τη Συρία, απ` όπου και επέστρεψαν αεροπορικώς στις χώρες τους. Το στοιχείο αυτό επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ξενοδόχων του Λιβάνου Πιέρ Ασκάρ. Στο ίδιο μήκος κύματος η ελληνική και η κυπριακή κυβέρνηση διοργάνωσαν επιχείρησεις επαναπατρισμού των Ελλήνων και Κυπρίων που επιθυμούσαν να φύγουν από τη χώρα. Αφού λοιπόν μεταφέρθηκαν οδικώς στην Τεχεράνη, τους παρέλαβε αεροσκάφος της Ολυμπιακής Αεροπορίας με ειδική πτήση για Αθήνα.

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται σε μία στιγμή όπου η τουριστική βιομηχανία του Λιβάνου, γνώριζε σημαντική άνοδο, μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου και η προσπάθεια ανοικοδόμησης είχε αρχίσει να αποδίδει καρπούς.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης της Βραζιλίας, κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών, σκοτώθηκαν τέσσερις Βραζιλιάνοι, μέλη της ίδιας οικογένειας. «Η κυβέρνηση πληροφορήθηκε με βαθιά ανησυχία την είδηση του θανάτου τεσσάρων Βραζιλιάνων πολιτών, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, στην πόλη Σρίφα. Η Βραζιλία καταδικάζει την επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων, που συνιστά δυσανάλογη αντίδραση και κατέληξε στο θάνατο αθώων πολιτών» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Εντωμεταξύ το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε εντολή στις οικογένειες των υπαλλήλων της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Λίβανο να εγκαταλείψουν τη Βηρυτό και κάλεσε τους Αμερικανούς να αποφύγουν τα ταξίδια στο Λίβανο, λόγω της κλιμάκωσης της βίας στην περιοχή.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024