Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αυξημένη τουριστική κίνηση από τη Γερμανία

Δημήτρης Σταθόπουλος - 17 Ιούλιος 2006, 00:00

Αυξημένη αναμένεται να είναι η τουριστική κίνηση από τη Γερμανία καθώς αποδίδει καρπούς η διαφημιστική εκστρατεία<...>

αλλά και η εν μέρει βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από δημοσίευμα της Deutsche Welle στο οποίο μάλιστα αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι με τη λήξη του Mundial πολλοί είναι οι Γερμανοί προετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους Γερμανούς, ενώ με συντονισμένες προσπάθειες από πλευράς ΕΟΤ έγινε δυνατό να διευρυνθεί η τουριστική κίνηση από τη συγκεκριμένη χώρα.

Αποκορύφωμα των προσπαθειών αυτών ήταν η ελληνική συμμετοχή στην έκθεση ITB του Βερολίνου, όπου η Ελλάδα ήταν φέτος τιμώμενη χώρα. Η ανταπόκριση των Γερμανών ήταν μεγάλη. Θετική απήχηση είχαν και τα ελληνικά περίπτερα που στήθηκαν σε σταθμούς τρένων μεγάλων γερμανικών πόλεων, τα οποία έδιναν πληροφορίες για τη χώρα.

Ο διευθυντής του ΕΟΤ στην Φρανκφούρτη, Παναγιώτης Σκορδάς, είπε σχετικά: «Φέτος πάμε πάρα πολύ καλά, αν και αρχικώς είχαμε προβληματιστεί εξαιτίας του Μουντιάλ. Πιστεύαμε ότι ένα μεγάλο μέρος των Γερμανών θα μείνει στη χώρα του. Ήδη, όμως, τα πρώτα μηνύματα από την Ελλάδα, κυρίως την Κρήτη και τη Ρόδο, είναι πάρα πολύ θετικά».

Πάντως, ο κ. Σκορδάς ανέφερε πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα μεταφορικά μέσα κι ότι οι προσφερόμενες πτήσεις δείχνουν να μην είναι επαρκείς: «Τα μεταφορικά μέσα είναι λίγα, χρειαζόμαστε πάντοτε περισσότερα. Η Ολυμπιακή φέτος έχει περιορίσει τις πτήσεις της. Ευτυχώς όμως έχουν αυξηθεί οι πτήσεις τσάρτερ». Την αυξημένη ζήτηση στα αεροπορικά εισιτήρια επιβεβαίωσε, από την πλευρά του, κι ο εκπρόσωπος της ιδιωτικής αεροπορικής εταιρίας Germanwings, κ. Αντρέας Ένγκελ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top