Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων

Αντιδράσεις ξενοδόχων για τα προβλήματα στην ακτοπλοΐα

Δημήτρης Σταθόπουλος - 17 July 2006, 00:00

«Αδιανόητη» κρίνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων η κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική ακτοπλοΐα, με δημοφιλή τουριστικά θέρετρα να παραμένουν χωρίς επαρκή συγκοινωνιακή σύνδεση εν μέσω καλοκαιριού. «…δεν νοείται εν έτει 2006 και από τη στιγμή που η Ελλάδα θέλει να συγκαταλέγεται...

«Αδιανόητη» κρίνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων η κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική ακτοπλοΐα<...>

, με δημοφιλή τουριστικά θέρετρα να παραμένουν χωρίς επαρκή συγκοινωνιακή σύνδεση εν μέσω καλοκαιριού. «…δεν νοείται εν έτει 2006 και από τη στιγμή που η Ελλάδα θέλει να συγκαταλέγεται στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, να παραμένουν χωρίς επαρκή συγκοινωνία δημοφιλή τουριστικά θέρετρα», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΞ προσθέτοντας: «Η κατάσταση που δημιουργείται δεν αποτελεί μόνον δοκιμασία και ταλαιπωρία για τους επιβάτες, Έλληνες και ξένους. Θέτει σε σκληρή δοκιμασία τις κοινωνίες και τοπικές οικονομίες των νησιών, οι οποίες στην πλειονότητά τους ζουν από τον τουρισμό και έχουν επενδύσει σημαντικά- και δεδομένων των συνθηκών, πολύτιμα – κεφάλαια αποβλέποντας στην τουριστική δραστηριότητα, κυρίως των θερινών μηνών».

Ακόμη γίνεται σαφές ότι η κατάσταση αυτή λειτουργεί δυσφημιστικά για τον ελληνικό τουρισμό σε διεθνές μάλιστα επίπεδο, καθώς η εικόνα που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αφορά όλη την Ελλάδα και όχι το συγκεκριμένο νησί στο οποίο υπάρχει το πρόβλημα. 

Παράλληλα, μία άλλη αλυσιδωτή αντίδραση σε αυτή την άσχημη κατάσταση στο ακτοπλοϊκό είναι οι χιλιάδες θέσεις εργασίας που χάνονται λόγω μείωσης της τουριστικής κίνησης. Όσο αφορά δεν την ξενοδοχεία, στην ανακοίνωση γίνεται λόγος ότι οι συνέπειες είναι πολύ μεγαλύτερες καθώς η λειτουργία τους συνδυάζει κρατήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί πολύ καιρό νωρίτερα, τήρηση συμβολαίων, προμήθειες, ροή υποχρεώσεων κ.ο.κ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top