Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροβλήματα υποδομών σε Κεφαλονιά και Ιθάκη εντόπισε η Πετραλιά

Προβλήματα υποδομών σε Κεφαλονιά και Ιθάκη εντόπισε η Πετραλιά

Περιοδεία πραγματοποίησε η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά την Κυριακή, 16 Ιουλίου 2006, στην Ιθάκη και στην Κεφαλονιά όπου επισκέφθηκε έργα υποδομής και είχε συσκέψεις με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους των τουριστικών φορέων των νησιών…

Περιοδεία πραγματοποίησε η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά την Κυριακή, 16 Ιουλίου 2006, στην Ιθάκη και στην Κεφαλονιά όπου επισκέφθηκε έργα υποδομής και είχε συσκέψεις με φορείς της<...> τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους των τουριστικών φορέων των νησιών.

Στην Ιθάκη η υπουργός επισκέφθηκε την μαρίνα του νησιού. Σε δηλώσεις της τόνισε ότι «Η Ιθάκη έχει τεράστιες δυνατότητες να γίνει κέντρο του θαλάσσιου τουρισμού. Η δική μας στρατηγική στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης έχει στόχο την ανάπτυξη των θαλάσσιων λεωφόρων της χώρας μας, την αναβάθμιση των μαρίνων και την προώθηση του δορυφορικού συστήματος των αγκυροβολίων των σκαφών.

Η μαρίνα Ιθάκης παραμένει για πολλά χρόνια σε μία κατάσταση που δεν αξίζει στο νησί. Η δική μας απόφαση και η δέσμευση του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης είναι ότι θα προχωρήσουμε γρήγορα σε μελέτες για την αναβάθμιση της μαρίνας. Αναβάθμιση που χρειάζεται το νησί για να του δοθεί η δυνατότητα να φιλοξενήσει περισσότερους επισκέπτες».

Νωρίτερα, υπό την προεδρία της υπουργού, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Επαρχείο της Ιθάκης με την συμμετοχή του Νομάρχη Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Λευκαδίτη Διονύσιου, του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Σωτήριου Βόσδου, του Έπαρχου Ιθάκης κ. Γιάννη Ανδριώνα και του Δήμαρχου Ιθάκης κ. Τηλέμαχο Καραβία, παρουσία και του βουλευτή Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Πέτρου Αλιβιζάτου.

Κατά την επίσκεψη της στην Κεφαλονιά η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης επισκέφθηκε την Μαρίνα Αργοστολίου όπου δήλωσε «Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη μαρίνα στην οποία έχουν μείνει όλα τα βαριά και δύσκολα λιμενικά έργα. Επί 8 ολόκληρα χρόνια όμως είναι τελείως εγκαταλελειμμένη και λυπάμαι πραγματικά γιατί η εικόνα της εγκατάλειψης είναι πολύ έντονη.

Στην σύσκεψη που είχαμε στην Νομαρχία με τον Νομάρχη, τα μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου και τους Δημάρχους του νησιού αποφασίσαμε και εξαγγέλλουμε ότι η μαρίνα του Αργοστολίου μπαίνει στην διαδικασία της ολοκλήρωσης. Μόλις πριν από τρεις ημέρες την «ξεμπλοκάραμε» από τα προβλήματα που αντιμετώπιζε και θα δημοπρατηθεί μέσα στο καλοκαίρι. Πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα και η Κεφαλονιά και το Αργοστόλι, θα έχουν την μαρίνα που τους αξίζει. Επιπλέον θα λειτουργήσουν δορυφορικά, σε κάποιες από τις περιοχές του νησιού, τουριστικά αγκυροβόλια και αλιευτικά, γιατί τα Ιόνια νησιά μπορούν να γίνουν το κέντρο ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού.

Η Κεφαλονιά ειδικότερα μπορεί να γίνει και κέντρο του εναλλακτικού τουρισμού, οπότε η ολοκλήρωση της μαρίνας θα συμβάλλει και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, κλειδί για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024