Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αυξήθηκαν ελαφρώς τα κονδύλια του Τουρισμού στο Γ’ ΚΠΣ απαντά ο ΕΟΤ στην επιστολή του ΣΕΤΕ

Θοδωρής Κουμέλης - 02 Αύγουστος 2000, 00:00

Με αφορμή την επιστολή του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ΣΕΤΕ<.>, προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Χριστοδουλάκη σχετικά<...>

με την κατανομή των κονδυλίων του Γ΄ ΚΠΣ και τον Τουρισμό, που κοινοποιήθηκε στα ΜΜΕ, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Ευγένιος Γιαννακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο υπουργός Ανάπτυξης κατά την χθεσινή συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε διεξοδικά τόσο στα ποσά που συγκρατούν την συνολική χρηματοδότηση του τομέα τουρισμού από τις πιστώσεις του Γ΄

ΚΠΣ<.>

όσο και στις δράσεις, τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που θα κινητοποιηθούν προς όφελος του ελληνικού τουρισμού.
Με βάση το περιεχόμενο της επιστολής του ΣΕΤΕ που δόθηκε στην δημοσιότητα, προκύπτει η ανάγκη επανάληψης ορισμένων επισημάνσεων προκειμένου να μη δημιουργείται σύγχυση:

Η κυβέρνηση διέθεσε από την αρχή στο τομέα τουρισμού στα πλαίσια του Γ΄ ΚΠΣ 270 δισ. δημόσιας δαπάνης. Υπολογίσθηκε ότι αυτό το ποσό θα κινήσει επιπλέον 300 δισ. ιδιωτικής συμμετοχής, που σημαίνει ότι στο τομέα του τουρισμού θα επενδυθούν τελικά 570 δισ. Αυτό το ποσό δεν άλλαξε ποτέ. Αντίθετα, σήμερα το ποσό αυτό έχει οριστικοποιηθεί στα 573 δισ. Η διαχείριση των πιστώσεων αυτών θα γίνει μέσω του τομέα του προγράμματος του Υπουργείου Ανάπτυξης και μέσω των επιχειρησιακών προγραμμάτων των Περιφερειών της χώρας.
Όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεση της να διαθέσει τις παραπάνω πιστώσεις, η αγορά είχε αντιδράσει δημόσια με θετικό τρόπο. Από τότε δεν άλλαξε τίποτα εκτός της περαιτέρω, έστω ελαφράς, βελτίωσης του τελικού ποσού.
Επισημαίνεται ότι κατά την διάρκεια του Β’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης δεν υπήρξε καμία περίπτωση τουριστικής επιχείρησης η οποία να πληρούσε τα κριτήρια ένταξης της στον αναπτυξιακό νόμο προκειμένου να χρηματοδοτηθεί και η οποία να μην εντάχθηκε λόγω έλλειψης πιστώσεων.
Ο τουρισμός, που αντιμετωπίζεται πλέον ως τομέας του ενιαίου προγράμματος ‘ανταγωνιστικότητα’ του Υπουργείου Ανάπτυξης, θα έχει περαιτέρω δυνατότητες χρηματοδότησης, εφόσον οι δυνάμεις της τουριστικής αγοράς κινηθούν με ταχύτητα και ακρίβεια έτσι ώστε να επιτύχουν την πραγματοποίηση των επιδιωκομένων επενδύσεων.»

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top