Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑυξήθηκαν ελαφρώς τα κονδύλια του Τουρισμού στο Γ’ ΚΠΣ απαντά ο ΕΟΤ στην επιστολή του ΣΕΤΕ

Αυξήθηκαν ελαφρώς τα κονδύλια του Τουρισμού στο Γ’ ΚΠΣ απαντά ο ΕΟΤ στην επιστολή του ΣΕΤΕ

Με αφορμή την επιστολή του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ΣΕΤΕ, προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Χριστοδουλάκη σχετικά με την κατανομή των κονδυλίων του Γ΄ ΚΠΣ και τον Τουρισμό, που […]

Με αφορμή την επιστολή του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ΣΕΤΕ<.>, προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Χριστοδουλάκη σχετικά<...> με την κατανομή των κονδυλίων του Γ΄ ΚΠΣ και τον Τουρισμό, που κοινοποιήθηκε στα ΜΜΕ, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Ευγένιος Γιαννακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο υπουργός Ανάπτυξης κατά την χθεσινή συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε διεξοδικά τόσο στα ποσά που συγκρατούν την συνολική χρηματοδότηση του τομέα τουρισμού από τις πιστώσεις του Γ΄ ΚΠΣ<.> όσο και στις δράσεις, τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που θα κινητοποιηθούν προς όφελος του ελληνικού τουρισμού.
Με βάση το περιεχόμενο της επιστολής του ΣΕΤΕ που δόθηκε στην δημοσιότητα, προκύπτει η ανάγκη επανάληψης ορισμένων επισημάνσεων προκειμένου να μη δημιουργείται σύγχυση: Η κυβέρνηση διέθεσε από την αρχή στο τομέα τουρισμού στα πλαίσια του Γ΄ ΚΠΣ 270 δισ. δημόσιας δαπάνης. Υπολογίσθηκε ότι αυτό το ποσό θα κινήσει επιπλέον 300 δισ. ιδιωτικής συμμετοχής, που σημαίνει ότι στο τομέα του τουρισμού θα επενδυθούν τελικά 570 δισ. Αυτό το ποσό δεν άλλαξε ποτέ. Αντίθετα, σήμερα το ποσό αυτό έχει οριστικοποιηθεί στα 573 δισ. Η διαχείριση των πιστώσεων αυτών θα γίνει μέσω του τομέα του προγράμματος του Υπουργείου Ανάπτυξης και μέσω των επιχειρησιακών προγραμμάτων των Περιφερειών της χώρας.
Όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεση της να διαθέσει τις παραπάνω πιστώσεις, η αγορά είχε αντιδράσει δημόσια με θετικό τρόπο. Από τότε δεν άλλαξε τίποτα εκτός της περαιτέρω, έστω ελαφράς, βελτίωσης του τελικού ποσού.
Επισημαίνεται ότι κατά την διάρκεια του Β’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης δεν υπήρξε καμία περίπτωση τουριστικής επιχείρησης η οποία να πληρούσε τα κριτήρια ένταξης της στον αναπτυξιακό νόμο προκειμένου να χρηματοδοτηθεί και η οποία να μην εντάχθηκε λόγω έλλειψης πιστώσεων.
Ο τουρισμός, που αντιμετωπίζεται πλέον ως τομέας του ενιαίου προγράμματος ‘ανταγωνιστικότητα’ του Υπουργείου Ανάπτυξης, θα έχει περαιτέρω δυνατότητες χρηματοδότησης, εφόσον οι δυνάμεις της τουριστικής αγοράς κινηθούν με ταχύτητα και ακρίβεια έτσι ώστε να επιτύχουν την πραγματοποίηση των επιδιωκομένων επενδύσεων.»

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024