Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓια καταστροφές και παρατυπίες στο χώρο του Γκολφ Αφάντου Ρόδου κάνει λόγο ο Κατσιφάρας

Για καταστροφές και παρατυπίες στο χώρο του Γκολφ Αφάντου Ρόδου κάνει λόγο ο Κατσιφάρας

Εγκληματικές καταστροφές στο χώρο του Γκολφ Αφάντου της Ρόδου και διαχειριστικές παρατυπίες καταγγέλλει ο βουλευτής Αχαΐας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.,κ. Απόστολος Κατσιφάρας, με σχετική ερώτηση του προς την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. […]

Εγκληματικές καταστροφές στο χώρο του Γκολφ Αφάντου της Ρόδου και διαχειριστικές παρατυπίες καταγγέλλει ο βουλευτής Αχαΐας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.,<...>κ. Απόστολος Κατσιφάρας, με σχετική ερώτηση του προς την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, που κατετέθη στη Βουλή προχτές, Δευτέρα 24 Ιουλίου 2006.

Όπως ανέφερε:

«`Αλυτα παραμένουν σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί την τελευταία διετία στο Γκολφ Αφάντου, παρά τη μεγάλη σημασία του Γκολφ, που θέλησε να τονίσει η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, για τον Τουρισμό και ειδικότερα για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Ρόδο το τελευταίο Σαββατοκύριακο.

Ειδικότερα:


  • Εκτεταμένες καταστροφές στο Γκολφ, από την κοπή δέντρων, τα οποία χρονολογούνται τουλάχιστον 100 χρόνων, πραγματοποιήθηκαν σε γνώση της Διοίκησης της ΕΤΑ. Από το Δεκέμβριο του 2005 δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο (εφημερίδα ΠΡΟΟΔΟΣ στις 3.12.2005 και στις 19.1.2006) είχαν επισημάνει το πρόβλημα και μιλούσαν για “έγκλημα”. Αλλά και νεότερα δημοσιεύματα κρατούσαν το θέμα στην επικαιρότητα μετά και από καταγγελίες του πρώην Τεχνικού Διευθυντή (εφημερίδα Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 25.5.2006 και εφημερίδα Η ΡΟΔΙΑΚΗ, 25.5.2006). Για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει και έγγραφη διαμαρτυρία υπαλλήλου, προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑ, με ημερομηνία 20.1.2006, για εμπλοκή του στο μειοδοτικό διαγωνισμό της κοπής των δέντρων και της συλλογής του καρπού, χωρίς να το γνωρίζει.

  • Διαχειριστικές παρατυπίες που έχουν διαπιστωθεί κατά τη διάρκεια δύο διαχειριστικών ελέγχων στο Γκολφ από την αρχή του 2005 και ακόμα κανένα πόρισμα δεν έχει ανακοινωθεί, καμία κύρωση δεν έχει επιβληθεί για τις διαπιστωθείσες ατασθαλίες, σύμφωνα και με τα παραπάνω δημοσιεύματα.


Για τα παραπάνω θέματα έχουν υπάρξει παρέμβαση Εισαγγελέα, καταγγελίες από τον πρώην Τεχνικό Διευθυντή αλλά και εξώδικη δήλωσή του, τα οποία είναι γνωστά και στη σημερινή Ηγεσία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης. Μάλιστα η σημερινή Ηγεσία, σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να έχει ενημερωθεί με εμπιστευτικές επιστολές ειδικά για αυτό το θέμα.

Επίσης, στον Προϋπολογισμό της Ε.Τ.Α. για το έτος 2005 είχαν προβλεφθεί: τζίρος 260.950 ευρώ και ζημιά ποσού 62.978,95, ενώ στην Έκθεση Διαχείρισης του Δ.Σ. της Ε.Τ.Α. για τα πεπραγμένα χρήσης 2005 υπάρχει τζίρος ποσού 177.191,59 και ζημιά ύψους 163.824,57 ευρώ.

Επειδή τα προβλήματα στο Γκολφ πλέον χρονίζουν αρκετά και η ενίσχυσή του μπορεί να γίνει μόνο μέσω ενεργειών στήριξης και όχι μέσω εξαγγελιών και λόγων, ερωτάται η κυρία Υπουργός:


  1. Τι έχει συμβεί με το κλάδεμα των δέντρων στο Γκολφ Αφάντου; Τι έχει συμβεί με την καταγγελία του υπαλλήλου του Γκολφ που φαίνεται να έχει εξαπατηθεί για την υποβολή προσφοράς σε μειοδοτικό διαγωνισμό; Ποια είναι η θέση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης για το ‘έγκλημα’ όπως χαρακτηρίζεται από τους κατοίκους;

  2. Τι έχει συμβεί με τους διαχειριστικούς ελέγχους; Οι συγκεκριμένες παρατυπίες του πορίσματος έχουν ήδη δημοσιευτεί στον τύπο. Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει σε κυρώσεις η Διοίκηση της Ε.Τ.Α.;
  3. Πού οφείλεται η μείωση του τζίρου κατά 32%, καθώς και η τεράστια αύξηση της ζημιάς σε σχέση με τον Προϋπολογισμό του Γκολφ Αφάντου κατά 160%;
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024