Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΕπιλογή μεταξύ TUI και C&N για τους ξενοδόχους της Μεσογείου

Επιλογή μεταξύ TUI και C&N για τους ξενοδόχους της Μεσογείου

Οι ξενοδόχοι της Μεσογείου πρέπει να διαλέξουν μεταξύ των tour operators TUI και C&N μιας και ο πόλεμος των δύο T.Os έχει μετακινηθεί στο επίπεδο της διαθεσιμότητας των κλινών στη […]

Οι ξενοδόχοι της Μεσογείου πρέπει να διαλέξουν μεταξύ των tour operators TUI<.> και C&N<.> μιας και ο πόλεμος των δύο T.Os έχει μετακινηθεί<...> στο επίπεδο της διαθεσιμότητας των κλινών στη Μεσόγειο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου Turkey Touristic News Agency οι αντιπρόσωποι των παραπάνω τουριστικών οργανισμών ζήτησαν από τους ξενοδόχους της Τουρκίας αλλά και των άλλων Μεσογειακών περιοχών να κάνουν συμβόλαια για το 2001 και μετά ή με τον έναν τουριστικό οργανισμό ή με τον άλλο.
Είναι η πρώτη φορά που οι tour operators έχουν τέτοια απαίτηση. Και το δίλημμα για τους ξενοδόχους είναι πολύ μεγάλο γιατί δεν γνωρίζουν ποιος από τους δύο τελικά θα επιβιώσει.
Στην Τουρκία ο πόλεμος ξεκίνησε στο Μαρμάρι και τώρα έχει εξαπλωθεί και στην Αντάλια, όπου οι tour operators θέλουν αποκλειστικότητα.
Πολύ πρόσφατα μάλιστα, ίδια κρούσματα εμφανίστηκαν στην Αίγυπτο, την Τυνησία, και άλλες χώρες της Μεσογείου.
Η πρώτη φάση του 'πολέμου' πιστεύεται ότι ήταν η στρατηγική των εξαγορών εταιριών που ειδικευόντουσαν στον εξερχόμενο τουρισμό από τη Γερμανία και την Αγγλία προς χώρες της Μεσογείου, όπως η Τουρκία, η Ελλάδα, και η άλλες.
Η δεύτερη φάση είναι η πίεση και τελικά η αγορά επιχειρήσεων που βρίσκονται στους παραθεριστικούς προορισμούς και ασχολούνται με τον εισερχόμενο τουρισμό.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η Airtours και η First Choice που εξαγόρασαν το Manos και το Tentour στην Ελλάδα και στην Τουρκία αντίστοιχα, είναι το καλύτερο παράδειγμα της δεύτερης φάσης της στρατηγικής των εταιριών αυτών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024