Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Επιλογή μεταξύ TUI και C&N για τους ξενοδόχους της Μεσογείου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 07 Αύγουστος 2000, 00:00

Οι ξενοδόχοι της Μεσογείου πρέπει να διαλέξουν μεταξύ των tour operators TUI<.> και C&N<.> μιας και ο πόλεμος των δύο T.Os έχει μετακινηθεί<...>

στο επίπεδο της διαθεσιμότητας των κλινών στη Μεσόγειο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου Turkey Touristic News Agency οι αντιπρόσωποι των παραπάνω τουριστικών οργανισμών ζήτησαν από τους ξενοδόχους της Τουρκίας αλλά και των άλλων Μεσογειακών περιοχών να κάνουν συμβόλαια για το 2001 και μετά ή με τον έναν τουριστικό οργανισμό ή με τον άλλο.
Είναι η πρώτη φορά που οι tour operators έχουν τέτοια απαίτηση. Και το δίλημμα για τους ξενοδόχους είναι πολύ μεγάλο γιατί δεν γνωρίζουν ποιος από τους δύο τελικά θα επιβιώσει.
Στην Τουρκία ο πόλεμος ξεκίνησε στο Μαρμάρι και τώρα έχει εξαπλωθεί και στην Αντάλια, όπου οι tour operators θέλουν αποκλειστικότητα.
Πολύ πρόσφατα μάλιστα, ίδια κρούσματα εμφανίστηκαν στην Αίγυπτο, την Τυνησία, και άλλες χώρες της Μεσογείου.
Η πρώτη φάση του 'πολέμου' πιστεύεται ότι ήταν η στρατηγική των εξαγορών εταιριών που ειδικευόντουσαν στον εξερχόμενο τουρισμό από τη Γερμανία και την Αγγλία προς χώρες της Μεσογείου, όπως η Τουρκία, η Ελλάδα, και η άλλες.
Η δεύτερη φάση είναι η πίεση και τελικά η αγορά επιχειρήσεων που βρίσκονται στους παραθεριστικούς προορισμούς και ασχολούνται με τον εισερχόμενο τουρισμό.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η Airtours και η First Choice που εξαγόρασαν το Manos και το Tentour στην Ελλάδα και στην Τουρκία αντίστοιχα, είναι το καλύτερο παράδειγμα της δεύτερης φάσης της στρατηγικής των εταιριών αυτών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top