Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΔραγασάκης: Ακτοπλοϊκές εταιρίες αρνούνται την εφαρμογή Υ.Α. για έκπτωση στα εισιτήρια των αγωνιστών της Εθν. Αντίστασης.

Δραγασάκης: Ακτοπλοϊκές εταιρίες αρνούνται την εφαρμογή Υ.Α. για έκπτωση στα εισιτήρια των αγωνιστών της Εθν. Αντίστασης.

Την άρνηση ακτοπλοϊκών εταιριών εφαρμογής Υπουργικής Απόφασης περί έκπτωσης στα εισιτήρια των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης κατήγγειλε την Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2006, με ερώτηση του στη Βουλή προς τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής…

Την άρνηση ακτοπλοϊκών εταιριών εφαρμογής Υπουργικής Απόφασης περί έκπτωσης στα εισιτήρια των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης<...>κατήγγειλε την Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2006, με ερώτηση του στη Βουλή προς τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής ο βουλευτής Β’ Αθηνών του Συνασπισμού, κ. Γιάννης Δραγασάκης.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Σύμφωνα με την υπ` αριθμ. 3324/15-1-2003, κοινή απόφαση των Υπουργών Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου & Νησιώτικης Πολιτικής, οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης με δελτίο ειδικής ταυτότητας που αποδεικνύει την ιδιότητά τους αυτή, δικαιούνται έκπτωση επί του εκάστοτε ισχύοντος ναύλου κατά τη διακίνησή τους με όλα τα ακτοπλοϊκά πλοία, ανεξαρτήτως τρόπου δρομολογήσεως, σε ποσοστό 50%.

Σύμφωνα με καταγγελία αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, η ακτοπλοϊκή εταιρία ‘Αγούδημος’, αρνήθηκε να συμμορφωθεί με την προαναφερόμενη υπουργική απόφαση και δε χορήγησε τη δικαιούμενη έκπτωση σε αντιστασιακό που επρόκειτο να ταξιδέψει από τη νήσο Σάμο.

Όμως, δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για τακτική των εφοπλιστών, να εφαρμόζουν κατά το δοκούν τους νόμους, αφού ανάλογες καταγγελίες έχουν γίνει και για άλλες ακτοπλοϊκές εταιρίες που αρνούνται την έκπτωση σε αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, αλλά και σε άλλες κατηγορίες πληθυσμού που δικαιούνται έκπτωση (π.χ. πολύτεκνοι).

Δυστυχώς, τέτοιες ενέργειες, έρχονται να επιβεβαιώσουν την ασυδοσία του εφοπλιστικού κεφαλαίου, σε μια περίοδο που οι επιβάτες υφίστανται σοβαρή επιβάρυνση από τις αυξήσεις των ναύλων, ενώ τα κέρδη των εφοπλιστών συνεχίζουν να αυξάνονται.

Επειδή με τέτοιες ενέργειες, αντί να προστατεύονται και να διευρύνονται νόμιμα δικαιώματα, αυτά περιορίζονται, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  1. Ποιός φορέας είναι αρμόδιος για την παρακολούθηση των ακτοπλοϊκών εταιριών ως προς την τήρηση της νομοθεσίας;
  2. Σε ποιές ενέργειες θα προβούν, προκειμένου η ακτοπλοϊκή εταιρία ‘Αγούδημος’, αλλά και άλλες ακτοπλοϊκές εταιρίες, να σεβαστούν το νόμο και να παρέχουν την έκπτωση στους ναύλους που δικαιούνται οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης;

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024