Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝέες πιστώσεις για επενδύσεις στην ύπαιθρο

Νέες πιστώσεις για επενδύσεις στην ύπαιθρο

Επιπλέον χρηματοδότηση 1,2 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader+, εξασφάλισε η αναπτυξιακή εταιρία «ΑΚΟΜΜ – Ψηλορείτης» με στόχο τη δημιουργία αγροτουριστικών καταλυμάτων, επισκέψιμων αγροκτημάτων και τη διενέργεια…

Επιπλέον χρηματοδότηση 1,2 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader+, εξασφάλισε η αναπτυξιακή εταιρία «ΑΚΟΜΜ – Ψηλορείτης» με στόχο τη δημιουργία αγροτουριστικών καταλυμάτων<...>, επισκέψιμων αγροκτημάτων και τη διενέργεια πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Το επιπλέον αυτό ποσό δόθηκε με κριτήριο εκτός των άλλων και την καλή πορεία του τοπικού σχεδίου. Με την επιπλέον χρηματοδότηση το συνολικό ποσό της δημόσιας δαπάνης του προγράμματος ανήλθε στα 7.050.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη αναπτυξιακή εταιρία βρίσκεται ήδη στη διαδικασία προκήρυξης μέρους του ποσού της επιπλέον χρηματοδότησης. Η επικείμενη προκήρυξη θα αναφέρεται σε δράσεις που σχετίζονται με τη δημιουργία καταλυμάτων στην περιοχή που δεν υλοποιούνται ΟΠΑΑΧ και συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Πρίνος, Ερφοι (Δήμος Αρκαδίου), Καμάρες, Γρηγοριά, Μαγαρικάρι (Δήμος Τυμπακίου), στη δημιουργία επισκέψιμων αγροκτημάτων με υποδομή διανυκτέρευσης, στη δημιουργία πιλοτικών χώρων εστίας. Επίσης θα περιλαμβάνει και επενδύσεις που ενισχύουν την κοινωνική οικονομία και την κοινωνική εξυπηρέτηση και τέλος τη διενέργεια πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Αν και δεν έχει ακόμα εγκριθεί το ενημερωτικό υλικό της προκήρυξης από την αρμόδια Υπηρεσία Διαχείρισης της Πρωτοβουλίας, με στόχο την έγκαιρη ενημέρωση των ενδιαφερομένων, η εταιρία προγραμματίζει την πραγματοποίηση ενημερωτικής εκδήλωσης την Πέμπτη 3 Αυγούστου και ώρα 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ανωγείων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024