Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤαξιδιωτικές ΟδηγίεςΣτενή παρακολούθηση για την πορεία της πετρελαιοκηλίδας

Στενή παρακολούθηση για την πορεία της πετρελαιοκηλίδας

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το ΥΕΝ για το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει πρόβλημα ρύπανσης του Αιγαίου, από την πετρελαιοκηλίδα η οποία έχει δημιουργηθεί στο Λίβανο λόγω του πολέμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχει πλήξει ακτές μήκους 10 χλμ στη Σύρία και ενδέχεται να πλήξει…

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το ΥΕΝ για το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει πρόβλημα ρύπανσης του Αιγαίου, από την πετρελαιοκηλίδα η οποία έχει δημιουργηθεί στο Λίβανο λόγω<...> του πολέμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχει πλήξει ακτές μήκους 10 χλμ στη Σύρία και ενδέχεται να πλήξει και την Τουρκία, την Κύπρο και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Έλληνα ναυτιλιακού ακόλουθού στην Κύπρο η πετρελαιοκηλίδα είναι περίπου 15.000 τόνων αργού πετρελαίου και κινείται στα 3 με 4 ν.μ. Το ΥΕΝ έθεσε σε υψηλή ετοιμότητα τις αρχές του Νοτιοανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης, κινητοποιώντας υλικά μέσα και ανθρώπινο δυναμικό για την αντιμετώπιση τυχόν ρύπανσης. Παράλληλα δόθηκαν εντολές για καθημερινή επιτήρηση του θαλάσσιου χώρου από τα πλωτά του Λ.Σ. και ενημέρωση των Ε/Γ-Ο/Γ που εκτελούν τοπικούς πλόες για τυχόν παρατήρηση θαλάσσιας ρύπανσης.

Παράλληλα γίνεται στενή παρακολούθηση και με εναέρια μέσα. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα δορυφορικής παρακολούθησης πετρελαιοκηλίδων (ROSES), του οποίου το ΥΕΝ είναι χρήστης, πραγματοποιεί διελεύσεις δορυφόρου πάνω από το Αιγαίο, χωρίς μέχρι τώρα να έχει εντοπίσει το παραμικρό στις ελληνικές θάλασσες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024