Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςΟλοκληρώνεται η πεζογέφυρα σύνδεσης του λιμένα Πειραιά με τον σταθμό ΗΣΑΠ

Ολοκληρώνεται η πεζογέφυρα σύνδεσης του λιμένα Πειραιά με τον σταθμό ΗΣΑΠ

Ολοκληρώνεται και παραδίδεται άμεσα στο κοινό, όπως αναφέρει το υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας, η πεζογέφυρα που θα συνδέει το επιβατικό λιμάνι του Πειραιά με το σταθμό του ΗΣΑΠ. Το έργο χρηματοδοτήθηκε […]

Ολοκληρώνεται και παραδίδεται άμεσα στο κοινό, όπως αναφέρει το υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας, η πεζογέφυρα<...> που θα συνδέει το επιβατικό λιμάνι του Πειραιά με το σταθμό του ΗΣΑΠ. Το έργο χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από τον ΟΛΠ και το συνολικό του κόστος έφτασε τα 2,6 εκατ. ευρώ.
Η νέα υπέργεια πεζογέφυρα, η οποία έχει άνοιγμα 40 μέτρων και βρίσκεται σε ύψος 5 μέτρων ώστε να επιτρέπει τη διέλευση και μεγάλων φορτηγών αυτοκινήτων, συνδέει πλέον απευθείας το λιμάνι με το σταθμό του ΗΣΑΠ, ο οποίος μεταφέρει κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους επιβάτες των πλοίων, οι οποίοι προσέρχονται στο λιμάνι του Πειραιά χωρίς ιδιωτικό μέσο μετακίνησης.
Για την εξυπηρέτηση του κοινού που θα την χρησιμοποιεί (πεζοί ταξιδιώτες, επιβάτες δηλαδή που μεταφέρουν ως επί το πλείστον ογκώδεις αποσκευές), έχουν προβλεφθεί μηχανικά μέσα (κυλιόμενες σκάλες) και ανελκυστήρες για τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα (ΑΜΚ).
Το σύγχρονο αυτό έργο θα προσφέρει άνετη, γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση όλων των πεζών επιβατών – επισκεπτών που καταφθάνουν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στον Πειραιά και επιθυμούν να εισέλθουν στο επιβατικό λιμάνι.
Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση, καθώς η πεζογέφυρα θα διευκολύνει την πρόσβαση στο μεγαλύτερο λιμάνι της χωράς και ανταποκρίνεται στην αυξημένη κίνηση κυρίως των καλοκαιρινών μηνών.
Η διακίνηση των πεζών εγκάρσια της λεωφόρου που περιβάλλει το λιμάνι του Πειραιά, ειδικότερα στην περιοχή γύρω από τον σταθμό του ΗΣΑΠ ανέρχεται σε περιόδους αιχμής (καλοκαιρινούς μήνες) σε περισσότερα από 2.500.000 άτομα, με ροή περίπου 2.800 ατόμων ανά ώρα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024